sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Juurtunut tapa

Minulla on tapana lueskella samoja tarinoita moneen kertaan.

En osannut päättää oikeaa adjektiivia, joten olkoon se nyt sitten vain tapa. Tilanteesta ja katsojasta riippuen, se on joko hyvä tai huono. Tai pelkästää outo. Olen tietoisesti yrittänyt tässä puolen vuoden aikana päästä siitä tavasta eroon ostamalla alennusmyynneistä uusia kirjoja. Olen myös päättänyt lukea ne, koska pelkkä kirjojen hamstraaminen ennestäänkin jo pursuilevaan kirjahyllyyn olisi typeryyttä. Vieväthän ne luettuinakin tilansa, koska en niistä todennäköisesti osaa luopua, vaikken niitä koskaan enää uudestaan lukisikaan, mutta luettuina ne ovat lunastaneet paikkansa. Ahtaan paikkansa.

Uusia mielenkiintoisia blogeja on hankala löytää. Nyt adjektiivista ei ole epäilystä. Blogi pitää olla esitelty blogilistalla siten, että se herättää mielenkiintoni, jotta edes kävisin kurkistamassa, pitääkö blogi sen, mitä mainos lupaa. Kyllähän tietysti kirjassakin pitää olla joku, joka herättää mielenkiintoni. Ihan hinnan perusteella en niitä ostele, mutta blogeja on tarjolla, tässä ja nyt, moninkertaisesti enemmän kuin kirjoja ja niitä kirjoittavat tällaiset kotitekoiset 'kirjailijat', joten blogeista on suurempi osa pelkkää silkkoa. Julkaistut kirjat ovat jo käyneet läpi seulan jos toisenkin, joten joku ainakin on arvostanut kirjan tekstiä niin, että on suostunut sen julkaisemaan kuvitellen, että muitakin se tarina saattaisi kiinnostaa. Blogeissa ei valitettavasti ole tällaista seulaa.

Joten kun uusia lukuhaluja herättäviä blogeja ei löydy, on pakko lukea niitä vanhoja tuttuja. Uudestaan, taas kerran. Ja mikä ettei. Jos blogin teksit ovat joskus olleet mielenkiintoisia, niin mihinkäs se mielenkiinto olisi niistä vanhetessaan kadonnut. Eipä mihinkään. Niihin on vuosien kuluessa korkeintaan tullut uusia värejä ja niitä katselee näin jälkikäteen ehkä erilaisesta kulmasta nähden ne piilotetutkin sanat.

Hiljaisena viikonloppuyönä on mukava kääriytyä höyryävä teemuki kädessään vanhan tutun blogin tarinaan.

Onko kenelläkään muuten mitään tietoa siitä, milloin tulevat kesä ja kärpäset ?

Ei kommentteja: