sunnuntai 26. syyskuuta 2010

lukemisen ymmärtämisen vaikeutta

Iltalehden raflaava otsikko:

"Kirsi Pyrhönen säteili Max Maran ja Sportmaxin näytöksissä"

Tietenkään tällaisella vanhalla vuohella ei ole hajuakaan kuka tai mikä tai missä ja milloin tuollainen Kirsi Pyrhönen ylipäätään on, mutta koska halusin nähdä kuvat säteilevästä nuoresta naisihmisestä, niin kävinpä mielenkiinnosta kurkistamassa kuvagalleriaa.

Joku ei vain täsmää. Joko otsikko viittaa johonkin toiseen ihmiseen tai sitten kuvat ovat vaihtuneet, mutta tädin sanaselityskirjassa sanalla "säteilevä" on kyllä aivan erilainen merkikitys kuin mitä neidin nyrpeä ilme antaa ymmärtää. Juu, juu, tiedän. Mallimaailmassa joka sanalla on joku perverssi päinvastainen merkitys enkä tietenkään ymmärrä muutenkaan koko alasta hevon helvettiä, kun se ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta nainen, joka näyttää henkarilta tai parhaimmassa tapauksessa mallinukelta, ei todellakaan ole millään järkevällä mittapuulla mitattuna säteilevä. Tai sitten tädin kaihi on pidemmällä kuin kuviteltiinkaan.

Täällä on muuten tosi säteilevä keli. Taitaa ruveta ihan näillä näppylöillä satamaan. Tuulee ainakin jo siihen malliin.

2 kommenttia:

Dawsonin hiukset kirjoitti...

Säteilee se ydinjätekin. Jospa toimittaja tarkoitti sellaista säteilyä.

justiina kirjoitti...

Hyvä Dawsonin fleda,

Varmaankin lehtijutussa tosiaan tarkoitettiin sellaista säteilyä, jota ei voi havaita kuin... geigermittarilla ? Minulla ei sellaista valitettavasti ole. Toistaiseksi olen säteilevän (ja puoleensavetävän) ihmisen pystynyt havaitsemaan ihan perusaistein ilman teknisiä apuvälineitä.