tiistai 9. helmikuuta 2010

Kohtuuttomuutta vuodet läpeensä

Tää Suomi on kyllä paskassa paikassa maapallolla. Eikö ne idiootit esi-isät nyt voineet mitään muuta paikkaa keksiä, kuin jonkun kälysen niemen, joka on pelkkää suota ja hyttysiä ja vittumaisia vuodenaikoja ? Alan olla niin täynnä tota perkeleen lunta, että suunnittelen jotain hirveää kostoa noille hangille. Ja lisää vain tulee samaa sontaa taivaan täydeltä !

Kesät. Joko sataa kuin Esterin horoperseestä tai sitten on niin helvetillisen kuumaa ja kuivaa viikkotolkulla, että kaivotkin pölisee kuivuuttaan. Mutta oli keli mikä tahansa, niin niitä saatanan hyttysiä se ei hetkauta. Niitä on aina ihan yhtä vitun paljon joka paikassa.

Syksyt. Jos on kesän satanut, niin sama paska jatkuu syksynkin. Tai jos ei ole satanut, niin sitten se taukoamaton sadekausi alkaa muuttuen jossain välissä vain vedestä räntäpaskaksi tai lumeksi. Vitun hienoa.

Talvet. Grrrrr. Normitalvi on pimeä, kostea, kolea ja rapainen. Jossain marras-joulukuun vaihteessa sataa sen verran lunta, että jengi luulee talven alkaneen, mutta mitä vielä: lämpötila nousee reilusti plussalle heti, kun lunta on n. 10 cm, jotta se lumi muuttuisi loskapaskaksi. Ja aina, kun tuntuisi valoa näkyvän tunnelin päässä ja teiden alkavan vihdoin kuivahtaa, niin uutta sontaa tulee niskaan niin, että joka hermo vinkuu tiukkana kuin viulunkieli. Tai sitten on TÄLLAINEN talvi !! No, okei, ei ehkä niin usein, jos edellisen kerran on ollut pääkaupunkiseudulla lunta yhtä paljon vuonna 1966, mutta yksikin tällainen talvi ihmiselämän aikana on enemmän kuin ihan vitun tarpeeksi. Kahlaus perseeseen ulottuvissa kinoksissa on muuttunut kahlaukseksi kainaloihin ulottuvissa kinoksissa. Säälin vilpittömästi kaikkia niitä vanhempia, joiden pitää yrittää toimittaa jälkikasvuaan eteenpäin kaduilla, joita ei ehditä aurata, lastenvaunuilla.

Keväät. Mitkä keväät ?!!? Ei Suomessa ole sellaista vuodenaikaa kuin kevät. Jos vielä vappuna (tai juhannuksena) sataa räntäsohjoa, niin ei sitä voi hyvällä tahdollakaan kutsua kevääksi. Suomen kevät: lyhyt ja vähäluminen. En ihmettele, että 'keväisin' tulee ihmisille tarve vaihtaa hiippakuntaa. Sehän on vain ihan normaalia.

Mistä niitä liekinheittimiä voi hankkia ?

Taidan vetää perseet olalle tänään.

Ei kommentteja: