tiistai 23. maaliskuuta 2010

Absoluuttinen totuus

Vaiko apsoluuttinen. Minusta, meistä, kaikista. Keitä me olemme ? Kuka Sinä olet ? Kuka minä olen ?

Ei kai kukaan tosissaan usko, että minä olen Justiina, Justiina Puupää. Minähän voisin olla vaikka Pekka Puupää. Susi lammasten vaatteissa. No, ehken sentään. Mutta voisin olla vaikkapa... 75-vuotias eläkeläisrouva Kemijärveltä. Tai 16-vuotias lukiolaistyttö Turusta. Tai 34-vuotias yhdeksän lapsen lestadiolaisäiti Pohjanmaalta. Tai 57-vuotias maatalon emäntä Savon sydämestä. Tai... Ihan kuka vaan. Sinä et sitä tiedä. Fiktiota voi kirjoittaa kuin se olisi faktaa ilman, että kukaan sitä erottaa palturiksi.

Toiset purkavat koko elämänsä tänne Bstaniaan. Toiset vain osan. Jotkut vain osan eikä siitäkään kaikki ole välttämättä totta. Totuutta kaunistellaan tai todellisuutta liioitellaan. Kaikki mahdolliset vaihtoehdot ovat olemassa. Sinä vain et tiedä, mikä niistä on se totuus. Tai ehkei sitä ole ollenkaan.

Miksi muuten blogeja kirjoitetaan ? Siksi, että niitä lukisi joku muukin kuin kirjoittaja itse. Jos kirjoittaisimme vain itsellemme, ei Blogistaniaa olisi olemassakaan. Word ajaisi saman asian, vai mitä ?

Ei kommentteja: