tiistai 18. elokuuta 2009

18.8.2009 Lohena

Kävin nimeltämainitsemattoman ruotsalaisen kauppaketjun jättimegamarketissa. Juu, nyt muistankin, miksi en siellä koskaan käykään: VITTU HERMO MENEE !

Ensinnäkin eksyin siellä oltuani sisällä laatikossa alle 3 minuuttia. Löysin itseni niitten laatikkomaisten huonekalujen seasta enkä meinannut löytää tietä sinne, missä sitä pikkuromua on. Koko ajan näytin kulkevan vastavirtaan kuin joku perkeleen lohi ! Ja kun yhdestä lävestä menit sisään ja toisesta ulos, niin simsalabim !, olitkin taas siinä pisteessä, josta olit hetki sitten lähtenyt. Ihme labyrintti, jossa kiertää vain kehää siirtymättä eteenpäin !

No, vihdoin löysin tieni sinne krääsän ja valtavien laatikoiden sekaan. En kyllä oikeasti ihmettele enää, että varsinkin nuoret ihmiset ostavat ensikoteihinsa sitä tavaraa. Halpaahan se on kuin mikä. Laadusta en mene takuuseen ja ulkonäkökin on vähän siinä rajoilla, mutta kaipa se kelpaa, kun rahaa ei liikaa ole eikä makukaan ole päässyt vielä kovin kehittymään.

Ja tässä välissä infoa lukijoille: Täti saapi olla just sitä mieltä, mitä on. Olkaa te omaanne.

Ja miksikäs täti siellä sitten oli, kun ei kerran sulata sitä, mitä siellä on tarjolla ? No, tarvitsin tietynlaisen ison, korkean maljakon ja vaikka tädin motto onkin "köyhän ei auta ostaa halpaa", ei tädillä juuri nyt ole irroittaa 2000 euroa Alvar Aallon isoimpaan ja korkeimpaan maljakkoon. Joskus on vain nöyrryttävä rahan edessä ja se joskus oli tädillä nyt. Valitettavasti.

Löysin sen maljakon ja oli se nyt suunnilleen sellainen kuin halusin. Lisäksi käteen tarttui jotain pientä ja harmitonta kuten kynttilöitä ja puukapustoja ja lasikulho, joka kylläkin menee tuliaistervehdykseksi. Eli en siellä joudu heräteostoshimon valtaan koskaan.

Jos jotain hyvää on siitä paikasta keksimällä keksittävä, niin se oli se, että siellä oli itsepalvelukassa. Hieno keksintö ! Itse otin hinnat tavaroista, itse ne pakkasin kassiin ja itse sain ne kyllä tietty maksaakin, mutta oli helppoa ja vaivatonta, täytyy myöntää.

Mutta jälleen kerran totesin, että pitäydyn jatkossakin Iittalan, Marimekon, Lundian ja Tupperwaren tuotemerkeissä. Tiedän ainakin saavani laatua. Ja hermot säilyy.

Ei kommentteja: