tiistai 25. elokuuta 2009

25.8.2009 M niin kuin muistot

Kaikki tietävät, että tuoksut ja hajut tuovat muistoja mieleen erittäin tehokkaasti. Tätä on taatusti tutkittukin, mutten nyt jaksa kaivaa mitään faktaa. Kaikki sen kuitenkin myöntävät todeksi. Samoin musiikki tuo muistoja. "Meidän kappale" ja niin edelleen.

Tänään toi muistoja mieleeni maku. Muistoja 11 vuoden takaa. Hassua. Niin äärimmäisen eläviä muistoja. Mitä, jos silloin olisin tiennyt sen mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan ? Olisinko tehnyt toisia päätöksiä ? Olisinko jättänyt jotain tekemättä ? Tuskin. En minä. Joku ehkä olisi valinnut toisin, mutta en minä. Olisin kuollut tylsyyteen, jos elämäni olisi ollut jotain muuta, mitä se on ollut. "En pyytänyt helppoa elämää, elämää vain."

Mistä muusta jää muistoja ? Paikoista, joissa on yhdessä käyty tai asioista, jotka on yhdessä nähty. Hetkistä, jotka on vietetty yhdessä. Aina jotain yhdessä. Mutta entäs tällaisena sähköisenä aikana ? Jos oletkin kohdannut jonkun netin ihmeellisessä maailmassa ? Mitä muistoja sellaisesta kohtaamisesta jää ?

Ei ole kuin sanoja. Yksi väärä näppäinvalinta ja niitäkään ei enää ole. Vain tyhjää.

Ei kommentteja: