maanantai 14. joulukuuta 2009

Tavaratalot mukaan ilmastotalkoisiin

Ei, juma ! Siis mieletön idea !

Olin tänään eräässä isossa tavaratalossa joulumuorin asioilla. Pelkkä ajatuskin ensinnäkin kiristää hermo-osastolla, jos ei ole muistanut jättää niitä narikkaan ostoskierroksen ajaksi, ja toiseksikin nostaa lämpötilaa lähinnä pääosastolla, mutta myös muualla kropassa.

No, hikihän siellä tuli. Eikä ihan mikään pieni hiki tullutkaan. Kirjaimellisesti ja valehtelematta selkää pitkin norui hikikarpaloita jo alta 15 minuutin, kun kiersin kehää etsien tiettyä osastoa. Joka luonnollisestikin oli ihan toisessa kerroksessa, kuin mistä sitä etsin. Toisessa kädessä roikkui sisälyhty, joka oli salakavalasti esittänyt ulkolyhtyä valintaa tehdessäni, mutta se onkin jo ihan toinen juttu, ja toisessa ostoskori, jossa oli jo jotain pientä säkkiin sullottavaa. Toisella olkapäällä roikkui laukku, mallia Muumimamma, ja toisella puoliksi riisuttu talvitakki. Ja silti noin puolittaisessa ulkoasussakin oli siellä ihan helvatan kuuma !

Siis. On 'talvi'. Tai no, nyt on kyllä ihan rehellinen talvi ja siitä johtuen ihmisillä onkin ihan pirusti rompetta päällä, ettei ahteri jäätyisi ulkona. Mutta kun menee sisälle johonkin liikkeeseen/ tavarataloon, niin jo tuulikaapissa puhaltaa ihan järjettömän kuumaa ilmaa hameen alle ! Sillä siunaamalla sekunnilla on uhkaava persejäätyminen selätetty ja huokoset muuallakin ruumiissa alkavat availla terälehtiään valmina valuttamaan mahlaansa. Elikkäs hikeä. Ja siihen kun vielä hetken kiertelee sisätiloissa ja tuskailee sitä, ettei tullut sittenkään tehtyä sitä muistilistaa, mitä se Maija nyt niistä LPS:sta halusi ja mikä oli se DS, jota Matilla ei vielä ollut, niin jo kohta on kuin uitettu koira ja kylpee tuskan ym. hiessä.

Josta pääsenkin varsinaiseen kuningatar-ajatukseeni eli siihen, että nyt talviaikaan, ja etenkin ja varsinkin näin joulun alla, tavaratalojen pitäisi kylmän viileästi (!!) säätää sisälämpötilojaan reilusti alaspäin. Säästyisi sähköä ja mikä vielä tärkeämpää, hermoja. Olisi vähemmän hikisiä ja kärttysiä asiakkaita. Myyjille vain pitkähihaiset paidat päälle ja siihen vielä slipoverit (rakastan tota sanaa !), jotta heille ei tule kylmä. Tänäänkin katselin, kun ko. tavaratalon myyjät kaikki järjestään oli puettu t-paitoihin. No, heillä oli varmasti kaikkien työehtosopimusten mukaiset työolot, asiakkaiden viihtyvyydestä viis.

Ja sellainen asiakas, joka ei tuskaile oman tukalan olonsa kanssa, jaksaa kierrellä kauemmin liikkeessä ja tehdä niitä mahdollisia ja mahdottomia heräteostoksia. Eli kaupan omistajalle siitä tulisi kaksinkertainen hyöty, jos lämpötiloja laskettaisiin. Säästyy sähköä ja lasku on siten pienempi sillä suunnalla ja sitten asiakkaat jaksavat shoppailla pidempää, joten lasku on puolestaan suurempi sillä taholla. Näinhän sitä bisnistä tehdään, vaiko mitä ?

Ihan saa vapaasti käyttää ideaa ilman mitään lisäkustannuksia. Minähän suorastaan vaadin käyttämään sitä !

j.k. Aivan turha muuten tulla sanomaan, että tämä olisi jo muka tehty. Ei ole. Ne t-paidat todistivat sen.

Ei kommentteja: