lauantai 6. kesäkuuta 2009

Häntäkateutta

Poden häntäkateutta. Eikä se ole mikään peniskateuden muoto, vaan kysymys on ihan oikeasta häntä-häntä-kateudesta. Olen kateellinen eläimille, joilla on häntä.

Jo lapsena usein leikittiin ajatuksella, että meillä olisi hännät. Mietittiin aluksi, mikälainen se häntä olisi ja sitten sitä, mitä sillä voisi tehdä. Molemmissa kysymyksissä mahdollisuudet olivat rajattomat. Itse valitsin silloin, ja valitsisin edelleenkin, mahdollisimman näyttävän hännän itselleni. Esimerkiksi sellaisen, minkälainen on Madagaskarin saarella elävällä makiapinoihin kuuluvalla kissamakilla.

Ajatus hännästä tuli mieleeni, kun katsoin telkkarin ehdottomasti parasta antia eli Avaraa luontoa. Siinä kerrottiin Karibian ihmeellisestä luonnosta ja sen eläimistöstä. Yhdellä saarista elää eläin nimeltä pikkumuurahaiskarhu. Hellyyttävän näköinen otus ja mikä parasta, sillä on hauska tarttumahäntä. Upea laitos, kertakaikkiaan ! Voimakas, pitkä häntä, joka kietoutui tiukasti oksien ympärille ja jonka huipussa, hännänhuipussa, on varsin näppärännäköinen tarttuma.... hmmmm... 'sormi'. Siis se hännän nipukka. Siinä voisi hyvinkin olla kilpailija kissamakin upealle raidalliselle peippailuhännälle.

Voisin kuvitella, että varsinkin herrapuolisella henkilöllä saattaisi olla tällaiselle tarttumahännälle käyttöä. Moneenkin tarkoitukseen. Esimerkiksi näin kesällä, kun naisten hameenhelmat lyhenevät, niin tuollaisella hännällä voisi vaikka huomaamattomasti kohottaa hameenhelmaa niin, että rouvapuolisen otuksen hännäntyvi tulisi näkyviin... Tai sitten sillä voisi mukavasti ja huomiota herättämättä sivellä kumppaninsa reittä terassilla... Aivan vastustamattomia vaihtoehtoja on tuhansia !

Kun oikein alkaa asiaa pohtimaan, tulee ihan pahalle tuulelle, kun ei sitä häntää ole. Kuinka romanttista olisikaan kietoa hännät toistensa ympärille tai kietoa häntä rakkaan ympärille lämmittämään kylmänä talvi-iltana. Tai rapsutella toisen häntää katsoessaan yhdessä elokuvaa tai harjata sitä häntää. Antaa häntähierontaa. *huok*

Kyllä tässä on taas kyse yhdestä luonnon suurista vääryyksistä.

Ei kommentteja: