maanantai 23. marraskuuta 2009

23.11.2009 Lavantauti-Meeri

Bäk in bisnis !

Porukat hyppii töissä seinille, kun tulen käytävällä vastaan :-D Tahallani yskäisen metriä ennen ohitusta. Ilkiö, ilkiö...

Tunnen itseni Lavantauti-Meeriksi.

"Lavantaudin tartunnankantajien aiheuttamia ongelmia kuvaa Mary Mallonin tapaus Yhdysvalloissa. Tämä "Typhoid Maryna" tunnettu keittäjä sairastui lavantautiin vuonna 1901 ja jäi bakteerinkantajaksi. Hän aiheutti vuosina 1901–1907 ainakin 26 lavantaudin tapausta, joista kaksi kuoli. Lisäksi vuonna 1903 New Yorkissa esiintynyt lavantautiepidemia, johon sairastui 1300 henkeä, oli luultavasti hänestä lähtöisin. Mary Mallon oli eristettynä sairaalassa vuosina 1907–1910, mutta hän pääsi vapaalle jalalle, luvattuaan pysyä poissa keittäjän työstä. Hän ei kuitenkaan pitänyt lupaustaan ja tartutti jälleen vuoden 1915 alussa ainakin 25 ihmistä, joista kaksi kuoli. Vuonna 1915 hänet eristettiin jälleen sairaalaan, jossa hän kuoli 71 vuoden ikäisenä vuonna 1938."

Turha näiden on pelätä sika-influenssaa. Vilkaisin peiliin ja totesin, että sairastamani tauti olikin petolinnunperse-influenssaa !

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä luulen, että ainakin naisista suurin osa pelkää enemmän tota petolinnunperselenssua kuin sikalenssua.. :)

justiina kirjoitti...

Niinhän sitä luulisi, Niiskunaiivi,

Mutta muutamilla näyttää tuo petolinnunperse-tauti olevan synnynnäinen ja vieläpä aivoperäinen, joten he selvästikin pelkäävät tätä sika-tauti enemmän kuin muut. Tuli todistettua tänään.