torstai 19. marraskuuta 2009

Kevyttä, mutta pahaa

Nykyään varmasti kaikista suuhunlaitettavista aineista löytyy kevyversio. Aina tupakasta ja oluesta lähtien kaikkeen mahdolliseen, mitä ajatella saattaa. Makukondomeistakin löytyy taatusti linjoistaan huoltapitävälle Rivo-Riitalle, suurelle suikin ystävälle, kevytkumi. Näissä kaikissa tuotteissa ei ole kuin yksi huono puoli: ne maistuvat aivan kamalalle !

Esimerkiksi kevytversiot tuorejuustoista ovat aivan hirveitä ! Vaikka niissä kuinka olisi rasvaa vähemmän kuin perusversiossa, niin silti niistä jää kitalakeen epämiellyttävä rasvakerros. Eivätkä ne oikeasti edes maistu miltään. Nähtävästi samalla, kun rasvaa on vähennetty, on vähennetty kaikkea muutakin makuatuottavaa.

Entäs nämä sokeroimattomat juomat.

Ostin pahaa-aavistamattomana ja typeränä sokeroimatonta glögiä siinä luulossa, ettei se olisi samanlaista makeaa litkua kuin kaikki muut glögit. Olihan se sokeroimatonta, mutta makeutettu kuitenkin aspartaamilla ja näinollen aivan järkyttävän imelää. Ja oikein tosi tosi pahaa. Kuten kaikki, mitkä on makeutettu aspartaamilla.

Se maku kertakaikkiaan vaan tulee läpi. Jopa kahvista, jos sen makeuttaa makeutustabletilla, joka sisältää aspartaamia. Hrrr. Lisäksi aspartaamin turvallisuudesta on paljon ristiriitaista tietoa riippuen siitä, mikä taho tai missä maassa tutkimus on tehty. Olenkin itse lopettanut sen käytön kokonaan. En siksi, että pelkäisin sen terveysvaikutuksia, vaan siksi, kun se on niin järkytävän pahan makuista.

Näinä tautisina aikoina mustaviinimarjamehua kuluu. Kauppojen hyllyiltä löytyy myös sokeroimaton versio Marlin tosi hyvästä mustaviinimarjamehusta. Kyllä, sokeroimaton, mutta kuitenkin makeutettu. Se mehu on makeutettu sukraloosilla. En ollut koskaan kuullutkaan moisesta aineesta. Tai ehkä en ollut vain huomannut sitä tuoteselosteessa.

Ensinnäkin, se, että se on makeudeltaan 600-650 kertainen sokeriin verrattuna, kuullosti jo huolestuttavan imelältä. Toiseksikin. "Muistuttaa maultaa sokeria." Hmmm. Ja lopuksi. Keksittiin uutta hyönteismyrkkyä kehitettäessä. Erittäin epäilyttävää ! No, ei. Mutta silti suhtaudun varauksella. Ehkä jätän senkin kevyttuotteen ostamatta ja pitäydyn rehellisesti pahamaineisessa, mutta niin herkullisessa ja luonnollisessa sokerissa. Ja voissa.

Glukoosina pohjalla. Tiedättehän, että televisioistakin on olemassa jo kevytmalleja. Ainakin Sonyn Bravia -mallistosta löytyy sellainenkin toosa, että se sulkeutuu itsestään, jos huoneesta lähtee pois. Eli et voi enää lähteä kesken telkkarin katselun käymään jääkaapilla. Ai, että on sitten fiksu laite ! Kaikille vain tuollainen, niin saadaan ne miljoonat suomalaiset liikaläskit pois. Ja hätäseen sittenkin !

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Makukondomit varmaan maistuu yököttäville, olipa ne sitten normi- tai kevytversioita.. :D

justiina kirjoitti...

Tiedätkö, Niiskunaiivi,

Siitä on oikeasti triljoonia vuosia, kun olen viimeksi makukondomia maistellut, mutten ole voinut unohtaa sitä kumin ja esanssin järkyttävää yhdistelmää. Jo pelkästään se toimii loistavana ehkäisykeinona, seksintappajana.

Yäk, pthyi pthyi !

Meisselisetä kirjoitti...

Mutta kyllähän makukondomit nyt pitää palkita edes hyvästä yrityksestä? eihän ne ainakaan pahempia voi olla kuin ei maustetut? Tietysti makkaran voi kuoria, mutta koska joskus voi tuoteseloste ja sisältö olla epäselvää, eikä ole ihan selvää missä vesissä makkara on uinut, niin joissakin tilanteissa on vaan välttämätöntä maistella preservatiivia. Majavalle ei muuten ole taidettu keksiä mitään makumausteita?

justiina kirjoitti...

Hyvä Meisselisetä,

Kommentistasi päätellen uskon, ettet itse kaiketi ole koskaan makukondomeja maistellut.

Minä olen maistanut kumihuppuja makujen kanssa ja ilman, joten mieluummin sitten vaikka ilman. Makua.

Sitä paitsi. Ainahan voi maustamattomalla kondomilla päällystetyn makkaran dipata johonkin muuhun mieleiseensä dippikastikkeeseen. En tosin suosittele kovin voimakkaita chili-pohjaisia dippejä, jos samaa ehkäisyvälinettä on tarkoitus vielä sen jälkeen käyttää sen alkuperäiseen tarkoitukseensa. Siinä voi makkarateline joutua antamaan pikaista ensiapua majavalle, ellei vesipostia ole lähettyvillä. Ja siinä touhussa voi jo joku paikka joltakulta revähtää.

Niin, kyllähän majavan voi maustaa monellakin tapaa. Kastikkeen koostumusta pitää vain harkita sen mukaan, onko majava mahdollisesti kotimainen karvallinen versio vaiko harvinaisempaa kaljua rotua. Jota sitäkin on saatavana nykyään myös kotimaisena.

Meisselisetä kirjoitti...

Parahin Justiina

Olen minä maistellut! tosin ne ovat olleet silloin asentemattomia, mutta tuskin se maku siitä miksikään muuttuu. Muistaakseni ne maistuivat kumilta, mutta näpit alkoivat haista.

Meisselisetä ei valitse kyntövakoja, mutta olen sentään niin järjissäni, että en käsittele majavia ilman suojavarusteita. Paitsi jos tunnen majavan hyvin. Kotimaista majavaa silti suosin ja kynityt ovat ehdottomasti mieleen.

chilimajavaa en ole koskaan kokeillut, mutta luulenpa että sen jälkeen ei samaa majavaa tarvitsisi enää kokeillakkaan. Mutta olen kuullut että ihan kaikkea muutakaan ei kannata majavaan laittaa. esimerkiksi kermavaahto voi kuulemma tuottaa jonkinlaisen tulehduksen majavalle.

justiina kirjoitti...

Hyvä Meisselisetä,

Onnittelen sinua erittäin järkevistä ja terveellisistä elämäntavoista ! Kunnon työmies pitää huolta myös työkalustaan.

Kermavaahdosta tulehduksia. Hmmm. Enpä ole moisesta kuullutkaan. Luotan kuitenkin sanaasi tässä asiassa. Maustamaton jugurtti sen sijaan tekee majavasta hyvinvoivan. Nahka pysyy kunnossa ja turkki, jos sellainen on, kiiltää !