tiistai 17. marraskuuta 2009

Taidan kääntää rotsin

Olen jokaiselle ja kaikille jaksanut tolkuttaa, ettei tämä voi olla SITÄ, koska minulla on parhaimmillaankin ollut kuumetta vain 37,8 ja joka paikassa lukee, että tulee hetkessä kova kuume. Olen harkinnut asiaa uudelleen. Tämä sittenkin saattaa olla SITÄ.

Tuttu farmaseutti kylvi minuun epäilyksen siemenen. Hän sanoi, ettei todellakaan se korkea kuume ole mikään vaadittava oire. Se on vain yksi, josta voidaan epäillä SITÄ. No, perhana. Ja mitä tekee täti. Ottaa virtuaaliraamattunsa esille ja etsii, kaivaa, tonkii ja penkoo niitä kokemuksia SIITÄ. Ja totta tosiaan ! Aika monella, joilla SE on diagnostisoitu, on kuume jäänyt alhaiseksi. Tällaiseksi kuin minulla.

En tosin ole oksentanut ja eräs tuttu terveydenhoitoalan ihminen oli sanonut, että suolisto-oireet ovat SEN taudin erikoispiirre, mitä normaalisti influenssassa ei ole. Mutta sitten.

Kurkku oli mahtavan kipeä. Hetken. Nuhaa ei ole ollut, mikä pitäisi SIINÄ olla kova, mutta tuloillaan on. Ainakin jonkinlainen. Yskä on järkyttävä ja se kumpuaa rinnasta saakka. En yski kutinaa kurkussa, vaan sitä pois, mikä keuhkoputkessa vaivaa. Nyt on päätä alkanut särkeä, mitä tavallisesti on vain tosi korkeassa kuumeessa. En enää tiedä. Huomenna on nähtävästi soitettava jollekin työterveyshuoltoon ja kysyttävä, että mitä vittua. Alan kypsyä pikku hiljaa, jos joku ei sitä ole vielä huomannut.

Sekin, että olen jo kypsempää ikäluokkaa voi tehdä sen, etteivät oireet tule niin mahtavina. Tällaisella ikäihmisellähän on jo jos jonkinnäköistä tautihistoriaa takana ja olisihan se nyt kumma, jos niistä ei olisi jäänyt mitään immuniteettia. Luin juuri 83-vuotiaasta naisesta, joka siis on muutaman vuoden tätiä vanhempi, että hänen SE oli jäänyt pieneksi kurkkukivuksi eikä mitään muuta. Eli.

Niin. Eli. On oireita, mutta onko tautia. En tiedä, mitä tässä enää uskoa.

Keksikää nyt seuraavaksi tauti, jossa sarvi kasvaa otsaan, jos se tosiaan on sitä, että varmasti tietää eikä tarvitse koko ajan kuulostella, mitä seuraavaksi on tulossa !

Ei kommentteja: