maanantai 11. toukokuuta 2009

Esteri

Ei mikään kemiallinen yhdiste vaan rouva E., joka repäisi perseensä kerralla oikein kunnolla !!

En ole eläissäni nähnyt tuollaista vedentuloa ! Ränneistäkin vesi sinkoutui puolentoista metrin päähän, kun sitä tuli niin mielettömästi ja kovalla voimalla. Jalkakäytäviltä vesi ei ehtinyt valua ajotielle tarpeeksi nopeasti vaan jäi siihen niin, että kengät olivat täynnä vettä. Ajotiellä viemärit puolestaan eivät ehtineet vetää tarpeeksi nopeasti ja vettä oli kaduilla parikymmentä senttiä. Veden tehoa lisäsi se, että välillä tuli puuskia, joissa ei satanut enää vettä vaan rakeita ja räntää.

Kaikki, toistan KAIKKI vaatteeni olivat litimärät. Vesi valui pitkin naamaa kuin olisi suihkussa seissyt ja tukka oli litimärkä ja valuva. Laukku oli litimärkä, samoin sen sisältö. Ja mikä parasta: kaikki tämä märkyys alle 15 sekunnin ! Tein näet juoksuennätyksen sitten lukiovuosien ja siinä ei todellakaan kauaa nokka tohissut.

Eikä riittänyt, että vesi-rae-räntä -sekoitusta tuli harmaana seinänä. Ääni- ja valoefektitkin olivat kerrankin kohdallaan: ukkonen paukkui ja salamat räiskähtelivät ennennäkemättömällä voimalla. Oikein kunnon kevätmyrskyä parhaimmillaan !

En olisi Justiina, jos en olisi tässäkin tilanteessa nähnyt sen koomista puolta. Nauroin jo juostessani kohti bussipysäkkiä ja bussipysäkillä repesin lopullisesti. Bussi tuli sillä sekunnilla pysäkille ja nauru jatkui bussin sisällä. Kuski tyytyi murahtamaan jotain perisuomalaisen tympeää kikattamiselleni, mutta se vain sai nauruni yltymään. Ja useimpia kanssamatkustajiakin alkoi huvittava näky, minä, naurattamaan.

No, "itku pitkästä ilosta, pieru paljosta nauramisesta" tiesi jo vanha kansakin, mutta tästä nauramisesta on todennäköisempi tulos keuhkokuume huomenna. Tai siis siitä kastumisesta. Ja sen verran mustanpuhuvia pilviä nousee metsän takaa, että lisää samaa laatua on kohta taas tosiasia. Kivaa... kun istuu lämpimässä sisällä.

Vai pitäisikö nykäistä sadeviitta päälle ja lähteä huvittelemaan kesäsateeseen...?

Ei kommentteja: