perjantai 8. toukokuuta 2009

Varoitus !

Kaikki naiset, huomio !

Kevät on jo niin pitkällä ja ilmat lämmenneet siihen pisteeseen, että tähän saakka horroksessa olleet eläimelliset elementit alkavat heräillä ja oikoa jäsentään.

Luotettavilta tahoilta olen kuullut, että vällykäärmeet ovat jo lähteneet liikenteeseen.

Se tarkoittaa, että on oltava erityisen varovainen etenkin näin perjantai-iltaisin. Lauantai-iltakin on vielä riskialtista aikaa, mutta silloin saattaa perjantain luikertelut tuntua vällykäärmeen lihaksessa ja hidastaa sen liikkeitä.

Pitäkää siis varanne älkääkä missään nimessä pitäkö ikkunoita tai ovia auki, vaikka sää lämmin onkin. Sisätiloista huokuva lämpönne ja tuoksunne houkuttelee talven jälkeen yli-innokkaita vällykäärmeitä ja ne saattavat luikerrella huomaamattanne peittonne alle.

Jos kuitenkin vällykäärme varotoimenpiteistä huolimatta pääsee luikertelemaan lähietäisyydelle, on teillä vielä mahdollisuus välttää vahingot, jos saatte sen pyydystettyä kumiseen pussukkaan.

Arempi ja/tai vanhempi ja/tai väsähtänyt vällykäärme saattaa säikähtää tätä yllättävää vastahyökkäystä ja jättää ahdistelut sikseen. Kumipussi näet turruttaa vällykäärmeen aisteja jonkin verran, jos nyt oppikirjoihin on uskominen. Nuorempiin ja/tai innokkaimpiin vällykäärmeisiin ei valitettavasti tehoa edes tämä keino ja silloin on vain luotettava terveeseen järkeen ja käyttäydyttävä tilanteen mukaan. Esim. niskasta roikottaminen tehoaa valitettavan harvoin. Se saattaa jopa innostaa vällykäärmettä, joten sitä ei suositella kokeiltavaksi kuin erikoistapauksissa.

Vällykäärmeen purema saattaa olla harmillinen siitä, että vaikutukset voivat tuntua vielä jopa 9 kuukauden päästä puremasta, joten kannattaa olla varuillaan. Vällykäärmeet ovat ovelia otuksia, joten pitäkää päänne kylmänä, sisaret !

Hauskaa perjantai-iltaa ja onnea matkaan !

Ei kommentteja: