sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Päiväni kuningattarena

Ja miksei yökin. Aariaa laulaen.

Tasa-arvo on hieno keksintö. Harmi, että se toimii niin huonosti ja kun se 'toimii', niin paikka on väärä.

Olisihan se mukava saada samasta työstä yhtä hyvää palkkaa kuin mies, mutta kun se on mahdotonta Suomessa vielä Herran vuonna 2009, niin haluan kyllä sitten saada hyvityksen siitä muualla. Joten piru tasa-arvon nokkikoon !

Haluan, että kun satun miehen kanssa samaan aikaan ovelle, mies avaa sen oven Minulle ja päästää Minut edeltään sisään. Perusjuttu, muttei toimi.

Haluaisin (nyt käytän jo konditionaalia, koska tämä on ihan utopiaa), että mies ottaisi hatun pois päästään, jos tulen esim. hissiin hänen jälkeensä. Lisäksi haluaisin, että jos tulen samaan pöytään istumaan, niin se herrapuolinen ahteri nousisi edes sentin siitä alustastaan. Ihan näön vuoksi vain.

Olisi mukavaa, jos minulle joskus sanottaisiin "saanko tarjota sinulle lounaan / päivällisen ?". Siinä käy ilmi, kuka korttia vinguttaa, kun tarjoilija ojentaa ruokailun päätteeksi laskun. "Lähdetkö kanssani syömään ?" -kysymys ei kerro vielä yhtään mitään. Hitto, kerran olen ITSE joutunut miehen maksunaiseksi, siis maksajaksi, kun ymmärsin tämän HIEMAN väärin !!

Ja jos satun tiputtamaan käsineeni / bussilippuni / nenäliinani tai mitä tahansa, niin toivoisin, että paikalle laukkaisi se valkoinen orhi (prinssit niiden selästä ovat kuolleet jo sukupuuttoon), joka nostaisi pudonneen esineen ja ojentaisi sen Minulle.

Vastavuoroisesti voin sitten (vilpittömin mielin) kiittää hymyillen säihkyvästi ja silmät säteillen ja viestittää eleillä ja ilmeillä "olet niin vahva, viisas ja voimakas"-viestiä ja kuunnella koko illan kiinnostuneena tarinoitasi "miehisen miehen elävästä elämästä". Olla siis Naisellinen Nainen enkä Hyvä Jätkä.

Kerran olen ollut seurueessa erään herrasmiehen daamina, jolloin sain kaiken tämän osakseni ja tunsin todellakin olevani Kuningatar. Ja itseasiassa olinkin. Mutta kyllä sitten myös seuralaisenikin sai vastavuoroisesti kuninkaallisen kohtelun minulta. Kaikilla herkuilla.

God Save the Queen ! And the King.

2 kommenttia:

Hannelen pinkki paratiisi kirjoitti...

Jos olisit tasa-arvoinen, kysyisit mieheltä:
"Saanko tarjota sinulle lounaan?".

justiina kirjoitti...

Hyvä Hannele,

Tarkoitin, että kun emme kuitenkaan ole miesten kanssa (ikinä) tasa-arvoisia esim. työelämässä, niin haluan hyvityksen siitä vaikkapa vain tarjoittuina ruoka-annoksina.