lauantai 9. toukokuuta 2009

Mr Ego

Miehet kuvittelevat itsestään kyllä aivan mahdottomia.

Jokainen ylipainoinen, hieltähaiseva kummitus, jolla jo sisäkumi paistaa kilometrin päähän, luulee olevansa jokaisen naisen märkä päiväuni. Ei siis, jumankekki, minkäänlaista itsekritiikkiä. (Naiset puolestaan ovat usein ihan liiankin kriittisiä itsensä suhteen, mutta siitä toiste.)

Miehillä on oikeus arvostella naisia aivan estoitta, mutta annas olla, jos tällaiselle itsensä ja äitinsä kultapullalle menee varovastikin toteamaan, että jalkadeodoranttejakin on keksitty tai että hampaita voi pestä muulloinkin kuin maanantaiaamuisin, niin johan on piru merrassa.

Miehet rupsahtavat aikaisemmin kuin naiset. Se on todistettu fakta ja sitä vastaan on turha kenenkään pullikoida. Ainoa, mikä naista siinä rupsahtamisvaiheessa elävässä miehessä kiinnostaa on raha. Tai yhteiskunnallinen asema. Jos siis ylipäätään kiinnostaa. Karu totuus on, että köyhä nobody ei saa naisia eikä pesää, piste. Tai sitten sillä miehellä pitää olla aivan käsittämätön suuvärkki. Monellakin tapaa.

Pitää olla laajasti yleissivistynyt, naseva ja sanavalmis, keskustelukykyinen, huumorintajuinen ja nöyrä. Mutta jos näillä ominaisuuksilla varustettu mies on köyhä ja/tai ei-kukaan, niin sitten on jotain muuta vikaa, joka ei näy päällepäin ja kun epäilys herää, niin taas jää ilman. Ainoa pelastus on, että mies osaa suuseksinsä, mutta niitäkään taitoja ei pääse näyttämään, ellei ole suosittelijaa ja sellaista miehet harvoin roikottavat mukanaan, kun uutta böönaa ollaan ajossa.

Esimerkki rupsahtamisesta.

Olin vuosikausia sitten luokka-astekokouksessa. Porukat olivat +/- 40v. Meitä oli noin 90 henkeä eli varsin kattava otos. Ja miehiä ja naisia 50-50. Suurin osa paikallaolijoista ei ollut nähnyt toisiaan n. 20 vuoteen. Naiset olivat kaikki nuorekkaita, hoikkia, hyvinhuollettuja ja säteileviä. Yksi poikkeus oli painon suhteen, mutta hänkin oli kerrassaan niin upean näköinen, ettei niitä muutamia ylimääräisiä kiloja huomannutkaan.

Mutta entäs miehet. Kaikki olivat enemmän tai vähemmän kulahtaneita. Jos ei ollut elintaso kasaantunut keskivartalolle, niin sitten oli hiukset ohimoilta 'pikkasen' karanneet tai sitä sisäkumia näkyi enemmän kuin ulkokumia. Nekin kouluaikana todella pitkät ja hoikat pojat, joista ei ikimaailmassa saattanut kuvitella muuta tulevan kuin tyylikkäitä ikinuoria miehiä, olivat kyllä kohonneet yhteiskunnassa ylöspäin, mutta selvästikin hissillä, koska painoa saattoi olla tuplastikin kouluaikoihin nähden. Järkyttävää.

Rehellisesti on myönnettävä, että pari miestä oli säilynyt erittäin kiitettävässä kunnossa. Toinen tosin oli elämään ja uraputkeen muuten väsähtänyt, mutta toinen oli varsin kukoistavan oloinen. Maratoonille treenasi hän ja tuntui muutenkin olevan erittäin tasapainoinen järki-ihminen. Miellyttävä yllätys vielä kaikkien näiden vuosien jälkeenkin.

Ihan saman näkee tuolla kaupungin yössä. Valitettavasti. Mutta ego. Se se vain on ja elää ihan omaa elämäänsä keski-ikäisessä miehessä. Se on jäänyt jonnekin sinne viriilien teinivuosien tasolle. Nämä keppana-miehet kuvittelevat edelleenkin olevansa niitä valkeita orhia, jotka vartioitsevat yöllä kedolla laumaansa. Mitäs siitä, jos karva ei enää niin kiilläkään tai jos potkaa kolottaa. Tai jos hattivatti ei olekaan enää niin sähköisessä kunnossa. Mies on aina mies, miehinen mies. Ja siitä naisen sitten pitäisi olla ikionnellinen. Just joo...

Eli ihmetteleekö vielä joku, jos vanhemmat rouvat ovat kiinnostuneita nuoremmista miehistä. Ei pitäisi ällistellä päivänselvää asiaa. Paha vain, että tämä ego-sairaus näyttää alkavan aina vain nuoremmalla ja nuoremmalla iällä. 3-kymppiset 'nuoret'miehetkin alkavat olla jo pahasti taudin rampauttamia ja tartunta vain etenee yhä nuorempiin ikäluokkiin. Sääli, harmi ja ärsytys, mutta minkäs teet. Näin naisena.

Harminpaikka on myös se, ettei ketään ego-miestä uskalla enää vilkaistakaan silmiin saati sitten hymyillä hänelle, koska se on aina ja väistämättä miehelle signaali siitä, että nainen on jo aivan hänen lumoissaan. Pienikin hymy tulkitaan flirttailuksi ja kiinnostukseksi. Tämäkin on käsittämätöntä.

Pitäisihän miesten jo historiasta tietää, että naiset ovat aina ja kautta aikojen osanneet hymyillä vaikka sydän vuotaisi verta. Ja osaavat sen edelleenkin. Eli jos nainen hymyilee, niin ei kannata siitä lähteä vetämään kovin hätäisiä johtopäätöksiä. Siellä taustalla voidaan olla jo heittämässä pitkää sylkeä ihan tosimielessä.

Joku hätähousu tässä tietysti toteaa, että siinä se taas nähdään se naisten petollisuus. Väärin. Naiset ovat vain kohteliaita. Se, että mies on mörkö ja hirviö ja menninkäinen ei ole mikään syy käyttäytyä epäkohteliaasti. Miehillä ei ole onneksi mitään etiketin muodostamia pidäkkeitä. Jos nainen on miehen mielestä susi-ruma, niin hänelle saa ja pitääkin olla epäkohtelias, jottei nainen jäisi siihen viereen notkumaan ja mahdollisesti vielä löytyisi aamulla miehen vierestäkin, jolloin raajan amputaatio on enää se ainoa ratkaisu. Niin, mieshän on vain rehellinen ja suoraselkäinen, kun hän mahdollisimman selvästi ja epäkohteliaasti esittää naiselle, ettei TODELLAKAAN kiinnosta, jotta voit lähteä kälppimään siitä mitä pikimmin. Joopa joo...

Ja nyt. Jos tämän vuodatuksen lukee Mr Virtasen lisäksi joku toinenkin mies, niin diagnoosihan on selvä: Justiina on jäänyt soittelemaan lehdelle ja on nyt katkera koko miessukuelimelle ja siksi vuodattaa sappea ja tulikiveä täällä blogissaan.

Vastaus on: ei. Justiina ei ole jäänyt soittelemaan lehdelle eikä langalle eikä minnekään muuallekaan. Kyllä tämä on vain ajantappamista saunan lämpiämistä odotellessa.

Esilöylyt siis.

Ei kommentteja: