torstai 12. maaliskuuta 2009

12.3.2009 Ajatuksia

Rakkaudesta. Rakastumisesta. Ihastumisesta. Aihetta sivuttiin eilen eräässä iltapäiväkeskustelussa.

Olen vakaasti päättänyt, etten aio rakastua. Jotta en olisi ehdoton, josta piirteestä minua on syytetty, niin en sano, etten aio rakastua enää ikinä. Ikinä on pitkä aika, mutta en ainakaan nyt. Enkä lähiaikoinakaan. Katsotaan sitten 5-kymppisenä ;-)

Eräs vain epäili, että voisinko sitä (rakastumista) estää, jos kaikki tähdet ovat sopivassa linjassa. Ja haluaisinko sitä edes estää.

Rakastuminen on nyt vain toistaiseksi sotkenut elämääni pari viimeistä vuotta niin onnistuneesti, ettei siihen haluaisi lähteä enää uudestaan nyt, kun alkaa varpaanvälit pikkasen kuivahtaa niistä roiskeista.

Oireet osaan jo tunnistaa ja siltä pohjalta ajatellen voisin kuvitella, että osaisin katkaista tunteen jo nuppuna. Mutta erään epäilyssä saattaa olla pointti. Vaikka voisin siteerata, että "sopii, sopii, aina epäillä sopii, mutta tankki se on siitä huolimatta", niin en halua olla jääräpää. Voisinko kuitenkaan ? Haluaisinko ? Pystyisinkö halusta huolimatta ?

Rehellisyyden nimessä on todettava, että olen heikko luonne. Etukäteen tehdyt päätökset ovat hankalimpia pidettäviä. Kun tilanne ei ole vielä päällä, niin on helppo päättää mitä tahansa. Mutta tässä olen ollut aikaisemmin ja sen tietää, miten siinä kävi. Huonosti. Tuskaa, murhetta, surua, kaipausta ja litroittain kyyneleitä. Eli tähän kokemukseen perustuen voisin tehdä päätöksen olla rakastumatta. Tuli, kuka tuli.

Ihastumista en aio estää. Mutta jos annan itselleni luvan ihastua, niin käykö siinä kuin sanonnassa "kun antaa pirulle pikkusormen, se vie koko naisen" ? Tunne saattaisi kuin varkain muuttua joksikin, mitä en halunnut sen olevan, miksi en halunnut sen tulevan.

Ehkä pitää vain välttää kaikkia vaarallisia tilanteita ja virityksiä. Niin helppoa se on.

Loppuihanuus:
Sain juuri tekstarin, jossa kerrottiin, että olen korvaamaton <3 (Laitoin sormen vesilasiin ja otin pois. Ja täytyy pettyneenä todeta: ei jäänyt reikää, en ole korvaamaton. Mutta kivalta tuntui...)

Ei kommentteja: