perjantai 13. elokuuta 2010

Kirjaston lajittelu

Kävin kirjastossa. En löytänyt hakemaani kirjaa. Löysin yhden uuden tuttavuuden ja kaksi vanhaa takuuvarmaa viihdyttäjää. Eniten minua kuitenkin viihdytti, kun katsoin kirjaston kirjojen lajittelujärjestystä.

Ensin oli otsikko "psykologia", jonka alla hyllyssä oli mm. Viivi Avellánin Sinkkunaisen käsikirja. Mitä vit....?!? "Psykologiaa" ?? No, joo. Johonkinhan se tietysti on tungettava ja jos ei hyllyistä löydy sellaista kategoriaa kuin "Silkkaa paskaa", niin psykologia on varmaan sitten se oikea Viivin kirjalle. Mutta voi helv... No, antaa olla.

Seuraavana oli "elämänfilosofia". Eli suomeksi aforismeja. En kommentoi.

Sitten oli vuorossa "kasvatus", jonka otsikon alta löytyi ihan nimekkäidenkin ja tunnettujen kasvatuksen ammattilaisten kirjoja, mutta myös vino pino horoskooppikirjoja. Anteeksi ! "Astrologiaa." Se se kasvattaa meitä, kun opimme, että ravut ovat kaikki järjestään kiukuttelijoita ja että rapu-ihminen suhtautuu asiaan kuin asiaan joko lämpimästi ja välittävästi tai sitten välinpitämättömästi.

Ja sokerina pohjalla eli hyllyn täytteenä oli tavaraa otsikon "uskonto" alla. Justiinsa juu. Mitäpä tähän enää muuta lisäämään. Eli aamenta kaikille vaan.

2 kommenttia:

sanaton hämmästyksestä kirjoitti...

Viivin kirjan luokituskommentti pärskäytti kunnon naurun. Niin totta. Kiitos siitä!

justiina kirjoitti...

Nauru on hyväksi, sanotaan. :-)

Kaikkea sitä psykologian syyksi pistetäänkin. En uskaltanut tarkemmin katsella. Ties mitä sieltä olisi voinut vielä löytyä...