tiistai 14. heinäkuuta 2009

14.7.2009 Ainoa laatuaan

Jokainen ihminen on ainutlaatuinen. Ei ole toista samanlaista kuin sinä. Ei ole koskaan ollut ketään samanlaista eikä tule koskaan olemaankaan.

Saahan jokainen tietysti uskoa, mitä ikinä haluaa, mutta minä alan vähitellen uskoa, että eräs mummeli olikin taannoin oikeassa. Pitkään ikäänsä ja elämänkokemukseensa vedoten hän totesi, että ihmisissä on tiettyjä perus tyyppejä x määrä ja meistä jokainen kuuluu johonkin tyyppiin. Emme ole siis ainutlaatuisia, meitä on paljon samanlaisia. Valitan.

Olen innokkaana blogien koluajana löytänyt eräästä blogistista oman tyyppini. Löydän hänestä paljon samoja piirteitä kuin itsestäni eikä se, ikävä kyllä, olle ollut mukava huomio. Näen hänessä ne huonot puoleni ja ikävät piirteeni, joita en näe, kun katson itseäni peilistä. Tietenkään, koska peli näyttää peilikuvan, jotain parempaa, mitä en ole. Blogissa näen toisen ihmisen, joka rämpii samassa loputtomassa suossa kuin minäkin. Säälin häntä ja samalla itseänikin.

Tuntuu kurjalta, jos joku toinen ihminen kertoo, mikä minussa on vikana, mutta vakuutan, että vielä kurjemmalta se tuntuu, kun ne omat vikansa, virheensä, puutteensa ja epätäydellisyytensä huomaa itse. Kun suomukset putoavat silmiltä ja tajuaa, ettei olekaan niin mainio kuin on kuvitellut. Masentaa ja harmittaa. Ja nyt masentaa ja harmittaa.

Olen jo harkinnut pään työntämistä pensaaseen eli ko. blogin lukemisen lopettamista. Se ei vain taida olla mikään ratkaisu. Ei ole mitään hyötyä lakaista roskia maton alle, koska viimeistään muutossa ne sieltä pöllähtävät silmille. Voisin ummistaa silmäni tosiasioilta, pörhistää höyheneni ja todeta, etten todellakaan ole noin säälittävä. Kieltää koko jutun. Helppoa ja niin tavallista.

Voisiko blogin seuraamisesta olla jotain hyötyä ? Voisinhan ruoskia itseäni niillä postauksilla ja ehkä siten voisin tulla 'paremmaksi ihmiseksi'. Huh, mikä klisee, puistattaa ihan. Ehkä en ihan vielä pudota sitä lukemistostani...

(Blogi, johon tässä postauksessa viitataan, ei ole mikään niistä, jotka näkyvät tädin seurattavien listalla. Suom.huom.)

Ei kommentteja: