lauantai 11. heinäkuuta 2009

Vuosi

Tänään on eräänlainen vuosipäivä. Tai vuosi täyttyy joskus yön tunteina, mutta periaatteessa siis tänään.

Vuosi on kulunut siitä, kun karistin vanhat tomut jaloistani. Helppoa se ei ollut, mutta se oli ainoa oikea ratkaisu. Ainoa mahdollinen ratkaisu. Vuosi jo. Hassua. Niin se aika rientää. Vaikka totuus kyllä on, ettei viime syksy rientänyt alkuunkaan. Hitaasti mateli ja tuntui pitkältä kuin nälkävuosi. Kevät otti sitten kiinni sen ajan, jonka syksy hidasteli, mutta siitä saan kyllä kiittää ihan jotain muuta kuin itseäni. Tämä kevät, reilut puoli vuotta, on mennyt yhdessä hujauksessa. En oikein itsekään tajua, miten se nyt näin nopeasti on voinut mennäkään. Ja kohta on loppuvuosikin pulkassa. Mitäköhän sekin tuo tullessaan...?

Tässä vuosipäivää pohdiskellessani tuli mieleen, että miksen voisi tästä päivästä tehdä toistakin merkkipäivää. Tänään voisin tehdä päätöksen, lupauksen. Viis siitä, ettei ole Uusi Vuosi. Kai niitä hyviä päätöksiä voi tehdä muinakin päivinä vuodesta. Ja silloin sen päätöksen pitäminen voi jopa onnistuakin. Ja miksei onnistuisi, kun edellinenkin päätös on pitänyt jo yli puoli vuotta.

Tahdonvoimastahan se vain on kiinni. Tosin vaikka "henki on vahva, niin liha on heikko". Tiedän sen itsestäni ja se on valitettavaa. Vai voisinko todistaa tuon väitteen vääräksi ? Olisiko se mahdollista ? Vai valuuko malja yli ? En tiedä. Vaikeita ajatuksia.

Taidan ryhtyä höpsistiksi.

Ei kommentteja: