lauantai 16. toukokuuta 2009

16.5.2009 *haukotus*

Väsynyt, mutta... tyytyväinen. Ja se riittää.

Hauska oli tavata vanhoja hyviä ystäviä ja vaihtaa kuulumisia ja nauraa. Viihtyä. Aurinko paistoi ja tuli siinä samalla avattua terassikausikin. Toisen kotimaisen kielen puhujilla oli nähtävästi joku erikoispäivä, kun olivat levittäytyneet kaupungille erilaisin tapahtumin. Ruotsinpulputusta kuului joka puolella ja tuntui ihan kuin olisi ollut 'ulkomailla'. Eipä haitannut, kun viihdepuoli tuli samalla hoidettua.

Se on käsittämätön juttu, miten se aina voi olla niin. Sinulla on ystävä, jota et ole nähnyt tai hänestä kuullut X vuoteen. Sitten tapaat jonkun, joka tuntee ystäväsi ja lähetät terveisiä jne. Ja sitten. Viikko tai pari päivää, niin törmäät tähän ystävään aivan täydellisen yllättäen. Näin kävi minulle eilen.

Istuttiin terassilla, kun ohitsemme pyyhkäisi mieshenkilö, josta en voinut erehtyä. Takaapäinkin tunnistin hänet heti 20 vuoden takaiseksi työkaverikseni, joka ei ollut muuttunut yhtään 20 vuodessa ja jonka viimeksi olen nähnyt 7 vuotta sitten. Jälleennäkeminen oli riemukas molemmin puolin, sen saattoi koko terassiväki huomata.

Päivitettiin kuulumiset puolin ja toisin. Hän osasi kertoa kuulumisia monesta vanhasta työkaverista. Hän kirjasi ylös kaikki mahdolliset yhteystietoni ja minä hänen. Sovimme jo alustavasti, että kesällä voisimme tavata yhdessä lasten kanssa kesäharrastusten merkeissä. Hauskaa !

Terassilta siirryimme ravintolaan, jonka kuvittelin melko tyyriiksi. Ajattelin, että antaa mennä, eihän sitä nyt joka viikonloppu käy ulkona syömässä. Söin siis hyvin alkudrinksusta ja -ruuasta lähtien. En tosin jälkiruokaa. Loppulasku oli käsittämättömän pieni ! Olin varautunut maksamaan ainakin tuplasumman ja vähän enemmänkin. Puitteet olivat kuitenkin sen verran prameat, että kuvittelin jo niiden lisäävän laskun loppusummaa. Iloinen yllätys siinäkin siis !

Siirryttiin alakertaan juttelemaan, kuuntelemaan musiikkia ja ottamaan juomaa.

Jo terassilla karkasi mopo käsistä, kun join kahta eri juomalaatua. Ajattelin, että kun peli on jo kuitenkin tulevan aamun kannalta menetetty, niin eipä väliä ja join reteästi vielä kahta muuta viinasta siihen päälle. Tein siis täydellisen sekoituksen, vaikka vähemmälläkin sen krapulani saan.

Ilta oli nähtävästi jyvitetty entisille työkavereille, koska törmäsimme vielä yhteen, tällä kertaa yhteiseen, entiseen työkaveriimme. Miten sitä muistaakin kaikki sellaisetkin ihmiset, joiden kanssa ei koskaan ole liikaa ollut tekemisissä ja joita ei juurikaan ole muistellut tai muistanut vuosikausiin ? Uskomatonta. Ja nimikin tuli heti mieleen kaikkien odotusten vastaisesti ! Ällistyttävää.

Porukkaa oli liikenteessä todella kiitettävästi. Ihmiset olivat kaivautuneet luolistaan nauttimaan auringosta ja perjatai-illan huumasta. Kaikki tuntuivat olevan hyvällä tuulella, jotkut suorastaan riehakkaalla, kuten esim. sekin Uutisvuodosta tuttu naama, joka jakoi märkiä poskisuudelmia myös Justiinalle seuralaistensa paheksuvien katseiden alla. Ei siis ihan hukkaan mennyt sekään ilta.

Muutenkin ihmiset olivat iloisia. Sain ystävällisiä ja kiinnostuneenkin oloisia vastahymyjä ja tulipa siellä joku kehukin Justiinalle. Vaatimattomana ihmisenä en lähde niitä nyt näin julkistamaan, mutta tulin niistä erittäin hyvälle tuulelle. Myös se entinen työkaveri, tämä naispuoleinen, jaksoi kehua edustavaa ja muuttunutta olemustani ja hänet tuntien, uskon hänen olleen vilpitön ihasteluissaan. Loistava alku alkaneelle kesälle !

Olin kotona jo ihmisten aikaan eli n. klo 01 ja nälkä kurni suolissa. Pakko oli syödä moooonta leipää ja kyllä ne maistuivatkin aivan taivaalliselle.

Nyt aamulla huomasin yllätyksekseni, ettei ollut yhtään tympeä baari-illan jälkeinen olo. Kaikesta juomien sekoittelusta huolimatta. Ehkä siihen auttoi, kun viimeiset kolme juomaa olivat vissyä sitruunaviipaleella eikä juomien kokonaismääräkään noussut järjettömiin, jos laskee ne niille kahdeksalle tunnille, jotka liikenteessä olin.

Eli yhteenvetona voin todeta, että mukavaa oli, kannatti lähteä, mutta yhtään kauemmin en olisi jaksanut olla enkä myöskään olisi jaksanut tutustua uusiin naamoihin. Vanhat riittivät tällä kertaa varsin mainiosti, vaikka muutama uusi naama olisi halunnut tutustua minuun. Toisella kertaa sitten.

Aurinko paistaa, hyvä mieli ja koko viikonloppu vielä edessä ! Jipii !!

Ei kommentteja: