sunnuntai 17. toukokuuta 2009

17.5.2009 Vau !

Ihana päivä !

Aurinko porotti niin kutsuvasti, että oli pakko kaivaa naapurin emännän kiusaksi ja naapurin isännän kiusaukseksi bikinit esille ja siirtyä pihalle köllimään. Aluksi viileä tuuli hieman puolestaan kiusasi Justiinaa, mutta sitten se luovutti ja sain ottaa rauhassa mollikkaa ja nauttia sen lämmöstä. Aaahhhh... Rusketus, koska sitä se jo nyt oikeasti on eikä vain vähän väriä, syvenee.

Samalla join teetä ja söin eilen tekemäni omenapiirakan jämän. Tai oikeastaan se oli paistos, mutta sama se, miksi sitä kutsuu, herkullista se oli joka tapauksessa. Ja vaniljakastiketta liruteltuna päälle. Slurps ! Eilen mainitsin leipasevani sen, niin johan oli jo tarjokkaita kärkkymässä piirakalle. Oletin, että tästä omenaisesta oli kyse, vaikka... niin, no piirakka kuin piirakka. Siis paistos.

Vaikka lutku olenkin, niin huonosti pyhitän lepopäiväni. Sunnuntaina fiilis on usein sellainen puolivillainen ja rauhaton ja pahaenteisen odottava, joten sitä pitää yrittää tyrkkiä kauemmaksi jollain keinolla. Siivoaminen ja paikkojen järjesteleminen on varsin toimiva konsti. Sunnuntaisin saan aina enemmän aikaiseksi kuin muina viikonlopun päivinä.

Monilla perjantai tai jo torstai on siivouspäivä, jotta vkonloppuna koti olisi siisti, vaikka se varmasti sunnuntai-iltana on jo jonkinlaisessa kaaoksessa etenkin, jos perheessä on lapsia. Minä siivoan mielelläni vasta sunnuntaina ne viikon ja viikonlopun sotkut pois, niin maanantaina koti on vielä hyvässä kuosissa, kun tulee töistä kotiin. Vastarannan kiiski tässä niin kuin niin monessa muussakin asiassa. Tänään sain järjesteltyä paljon muutakin, joten olen tyytyväinen itseeni ja maailmaan.

Ja ihonkin tuoksuu kesälle !

2 kommenttia:

Seinäruusu kirjoitti...

Ihana kesäpäivä todellakin! Mulla on tänään vielä siivouspäivä edessä, yleensä lukeudun niihin torstaisiivoajiin...

Näytän olevan tuplalukijana sulla, mutta ei anneta sen häiritä... Blogger ei päästä minua enää edellisillä tunnuksilla sisään, joten sen lisäksi etten pääse päivittämään sitä blogiani, en ainakaan toistaiseksi saa myöskään tuota toista kuvaani kenenkään listoilta pois :(

terkuin Sabina alias Seinäruusu

justiina kirjoitti...

Hei Sabina,

Juu, rakkalla lapsellahan on monta nimeä, joten emme häiriinny, vaikka esiinnytkin myös 'taitelijanimellä' :-)

Huomaa, että olen ollut auringossa: nyt vilustaa pikkasen... Saattaa olla vielä sunnuntaisaunakin tiedossa...

Ja kyllä minäkin ennen siivoilin torstaisin, mutta kun lapset saavat viikonloppuisin elää 'kuin pellossa', niin huomasin, että sunnuntaisiivouksesta on iloa pidempään ;-)