sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Aikuisten hiekkalaatikko

Eli Facebook, suomeksi Lärvikirja.

Tässä taas tulee seinä vastaan Justiinan ymmärrystä: en todellakaan ymmärrä, mikä ihme saa aikuiset, siis keski-ikäiset 40-60 -vuotiaat, ihmiset hurahtamaan niin täysin mokomaan mitättömyyteen, että yritysten pitää ihan vartavasten kieltää ja estääkin sen käyttö työaikana. Ei ymmärrä, ei parhaalla tahdollakaan.

Sen verran jouduin sille hömpötykselle antamaan periksi, että siihenkin yhteisöön (?) liityin. Siis yleisön pyynnöstä. Eli tiedän, että siellä voi kaveria 'tökätä', tarjota kaverille virtuaalisen drinksun, tehdä testejä kuka tai mikä tai millainen olet JNE. Siis vaikka mitä. Ja sinne sitten päivitellään, millä mielellä ollaan just nyt. Ja mitä tehdään just nyt. Ja missäpäin maailmaa ollaan matkusteltu. Ja JNE. Voiko olla typerämpää ja tylsempää ?!??

No, okei. Sitä kautta saattaa saada yhteyden jo ammoin kadonneeseen koulukaveriin tai entiseen työkaveriin tai vanhaan suolaan. Periaatteessa keneen tahansa yhtä pölvästiin, joka on lähtenyt siihen vouhotukseen mukaan. Eli jos tästäkin on nyt hakemalla haettava jotain hyvää, niin se on tuo mahdollisuus uudistaa vanha tuttavuus. Mutta siihen se sitten jääkin. Kaikki muu siellä on silkkaa sontaa enkä todellakaan käsitä niitä ihmisiä, periaatteessa fiksuja ja ajatteleviakin, jotka viettävät päivänsä siellä aikuisten hiekkalaatikolla.

Ymmärrän niitä 15-20 -vuotiaita teinejä ja varhaisaikuisia, joille tuollainen 'yhteisö' on varmasti hauskaa hupia ja ajanvietettä, mutta että ollaan teinejä vielä mummo- ja pappaiässäkin, niin se menee jo yli tämän tädin orastavan kaljun.

Ja tähän loppuun muistutus ja varoitus: tämä on Justiina-tädin ihan HENKILÖKOHTAINEN mielipide, josta ei tarvitse hermostua tai ottaa itseensä. Ja herne, peruna tai se melooni siellä hengityselimissä saattaa vaarantaa terveytesi.

6 kommenttia:

Hannele mummu kirjoitti...

Ei Facebookissa mitään sen kummempaa vikaa ole kuin mitä blogien kirjoittamisessa.

justiina kirjoitti...

Hei Hannele,

Niin kuin jo mainitsin, se on makuasia, josta on turha kiistellä ;)

Ja HENK.KOHT. en lähtisi FB:ia ja blogeja edes vertailemaan. Painivat niin eri sarjassa.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Radiossa sanoivat juuri, että Facebook on kuin juhlat; jos jää nurkkaan seisomaan, ei ole hauskaa. Sosiaalisilla tyypeillä on hauskaa molemmissa paikoissa.

justiina kirjoitti...

Hei Hannele,

En ole varsinaisesti nurkassaseisovaa -tyyppiä ;-)

Ja Facebook:n kaltaisista virtuaali'juhlista' kieltäytyminen on tietoinen valinta. Kannatan tässäkin luomua. Enkä kyllä ole ainoa, mitä olen elävästä elämästä kuullut...

Hannele kirjoitti...

Virtuaalisesta maailmasta ovat monet löytäneet ystäviä elävään elämään, jotkut menneet naimisiinkin, monen mielestä mukavempaa kuin kapakka..

Elävässä elämässä useimmat mielipiteet löytyy niiltä, jotka eivät edes kokeilleet.

justiina kirjoitti...

Hei Hannele,

Sitähän minä jo alkuperäisessä tekstissä sanoin: henkilökohtainen mielipide. Enkä luomu'juhlilla' suinkaan tarkoittanut kapakkaa ! Kyllä niitä muitakin paikkoja on.

Ja kokeiltu on, joten tiedän, mistä minä ja ystäväni puhumme :-) eli ei sovi meille.