perjantai 2. lokakuuta 2009

2.10.2009 Unta ja unelmia

Nukuin huonosti yön. Täysikuu lähestyy eli se on varmasti osasyyllinen. Minulla on ystävä, jonka kanssa on ollut hassua havaita, että huonot yömme osuvat yksiin. Jos hän on nukkunut syystä tai toisesta yönsä huonosti, niin ihan varmasti minäkin olen nukkunut yöni huonosti. Jonkinnäköinen yhteys siis on olemassa. Tai sitten se on vain sattumaa. Onkohan hän saanut nukutuksi ? Toivottavasti. Hän on ansainnut levollisen yön ja rauhoittavan unen.

Tiedätkö, mikä on sylityyny ? Se on se pullein tyyny, jota pidät sylissäsi nukahtaessasi ja ehkä osan yötäkin. Minä valitsin aikoinani oman tyynyni siksi, koska se oli juuri tietyn mallinen. Muistuttaen rakasta muotoa. Tyynyllä oli nimikin, jota tosin en ole käyttänyt hänestä enää pitkään aikaan. Se on kuin leveä selkä, jota vasten voin painautua ja silittää sitä. Nukahtaa tyytyväisenä.

Unelmat joko toteutuvat tai kariutuvat tai sitten ne vain kuihtuvat kokoon. Kuivuneet unelmat nostetaan talteen kirjahyllyn päälle. Siellä ne tuoksuvat heikosti vielä hetken ja pölyttyvät harmaiksi, kunnes ne joku päivä joulusiivouksen yhteydessä rapisevat murusiksi ja imuroidaan pois. Päättyy yhden unelman elämä. Yhden elämän unelma.

Ei kommentteja: