maanantai 26. lokakuuta 2009

Kerro, kerro kuvastin

Jonkun pitäisi keksiä taikapeili tai kristallipallo, jolta voisi kysyä neuvoa.

On asioita, jotka askarruttavat ja mietityttävät, mutta joihin en tiedä vastausta. Luulen, että ne ovat sellaisia asioita, joihin kukaan ei tiedä vastausta. Ja siksi sitä kristallipalloa nyt tarvitsisin. Eikä ole ensimmäinen kerta sitä tarvetta.

Kuinkakohan monet itkut olisin välttänyt elämässäni, jos olisi ollut joku joka olisi sanonut minulle, että tuo ei ole järkevää ? Ja sanonut sen vielä sellaisella painolla, että olisin sen jopa ymmärtänyt. Ja uskonut.

En pelkää, että itkuja olisi tiedossa, mutta mutkia ehkä kumminkin. Niistäkin olisi kyllä mukava saada varoitus etukäteen. Pitäisi olla liikennemerkki, joka kertoo, että nyt on parasta hidastaa tai ajat ulos kaarteessa. Minulla on näet taipumus ajaa ylinopeutta.

Koska sellaista varoitusmerkkiä ei ole olemassa, niin yritän etsiä tietoa. Ennusmerkkejä vanhoista kirjoista. Mutta kun nekään eivät päde samalla tavalla samojen asioiden kanssa. Aina on olemassa sellaiset muuttujat kuin ihmiset, jolloin tulevan ennustaminen on hankalaa, ellei peräti mahdotonta.

Mietin liikaa taas. Parempi antaa virran viedä. Se löytää kuitenkin 'oikeimman' uoman.

Ei kommentteja: