torstai 1. lokakuuta 2009

Sedu ja Salonoja

Vietin taannoin kosteahkon ja musiikkipitoisen illan eräässä Sedu Koskisen omistamassa ravintolassa ystävättäreni kanssa. Hauskaa oli koko rahan edestä. Tampuurimajurit olivat komeita ja kohteliaita. Baarimestari oli hymyilevä ja ystävällinen. Karaokeisäntä oli hauska. Porukkaa ei ollut tungokseen asti ja meno oli vauhdikasta ja rentoa.

Käväistessäni pikkulassa huomasin Sedu Koskisen seurassaan Jussi Salonoja. Tai luulen sen toisen miehen olleen Salonojan. Olen surkea tunnistamaan näitä kaikenmaailman julkkiksia, joten ihan varma en ole, mutta melkein. Hymyilivät ystävällisesti ja samoin minä heille. Jotenkin tuntui hassulta, että omistaja siellä vietti iltaa omassa kapakassaan. No, mikäs siinä. Oli kuin kotonaan.

Yllätyin kyllä, kun tajusin, miten pieni mies S. Koskinen onkaan. Hyvä jos tädin korkuinen eli 165 cm sukat jalassa ja sulka päässä. Ja se tukka. En kyllä siinä vilkaisussa ehtinyt ihan tarkkaa diagnoosia tehdä, mutta arveluttavasti se näytti värjätyltä. Oli jotenkin liian musta. Voin kyllä olla väärässäkin. Ei kuitenkaan näyttänyt ihan luonnolliselta. Henk.koht. olen sitä mieltä, että muutama harmaa suortuva tuon ikäluokan miehen ohimoilla lisää vain sharmikkuutta, mutta tästäkin voi olla niin montaa mieltä. Kaikkihan muistamme edesmenneen valtiomiehen Johannes Virolaisen, jonka hiusten hennahuuhteluja hieman irvaillen seurattiin eli ehkä on parempi olla liikaa värjäilemättä kuontaloaan. Joka Sedulla, sivuunmennen sanoen, näytti erittäin runsaskasvuiselta. Lähes mauripekkarismaiselta. Ei, en epäile, että se olisi ollut tupee.

Josta tulikin mieleeni, että miksei Mauri Pekkarinen anna kaljunsa, tai mitä hän siellä majavannahan alla nyt sitten piilotteleekin, loistaa vapaudessa, vaan peittelee sitä sellaisella hirveällä kokolattiamaton kaistaleella, joka on niin epäaidon näköinen kuin vain olla ja saattaa ? Sanotaanhan, että miesten hiustenlähtö johtuu valtaisasta testosteronin tuotannosta. Luulisi kaljun tai ohuen yläpilven olevan vain hyvää mainosta omistajalleen. Ja ihan turha nyt sanoa, että ehkei se Mauri-mies halua mainostaa jämäkkää mieskuntoaan. Kukaan mies ei ole varustettu niin hyvällä itsetunnolla, etteikö pieni mainos 'sillä alueella' tekisi eetvarttia. Onkohan kukaan nähnyt Mauria 'silleen' ? Siis ilman 'sitä'. Voisin ottaa sen tavoitteeksi.

"Hyvää yötä, kaunokaiset, ja tervetuloa laulamaan huomenillallakin !"

Ei kommentteja: