lauantai 10. lokakuuta 2009

Heräilyä ja hirviöitä

Huh. Johan oli 'liskojen yö' !

En ymmärrä, mistä nuo matelijat tulivat uniini. Niillähän on tapana kaivautua esiin koloistaan silloin, kun takana on kosteita iltoja vähintää kaksi eikä nyt ollut yhtäkään. Siis yhtäkään niin kosteaa, että liskoille olisi tullut tukala olo. Pari lasia viiniä tai yksi siideri ei vielä tee kesää eikä känniä. Missä sitten syy ?

Voisiko väsymys tehdä saman efektin ? En ole kyllä koskaan kokenut tai edes kuullut, että näin voisi käydä. Tosin vastaahan väsymystila pahimmoillaan humalatilan kaltaista olotilaa. Ainakin, jos reaktiokykyä mitataan. Siksi onkin ihan yhtä vaarallista ajaa autoa väsyneenä kuin humalassa. Mutta että ihan liskojen yöksi asti. Hmmm. Vaikuttaa oudolta.

Joka tapauksessa yö oli tympeä. Menin kaiken lisäksi väsymystilaani nähden aivan liian myöhään nukkumaan. Noin neljä tuntia aikaisemmin olisi ollut ajoissa. Nyt ärsyttää, harmittaa ja väsyttää edelleen. Eikä tässä vielä kaikki.

Illalla herkuttelin mädillä. Ja sipulilla ja smetanalla. Yöllä tuntui kuin vatsassani olisi ollut boa-käärmeiden disco. Rauhallista, mutta tasaista möyrimistä puolelta toiselle. Nuku nyt sitten siinä, kun toiset pippaloivat suolistossasi pikkutunneille saakka. Sula mahdottomuus, tietäähän sen. Mädin suola taisi tehdä saman, mitä glauber-suola tekee. Jos kuka tunnistaa tapauksen tietää, mistä puhun. Hienoa. Ei muuta kuin aloittamaan paastoa.

Mahdollisesti huomenna. Juuri nyt haluan kuitenkin teetä. Pannullisen kuumaa, mustaa teetä.

Ai niin, ne 'hirviöt'. Näin unta, että sukulaiseni oli hukannut lompakkonsa, minä olin hukannut kännykkäni ja lisäksi olin laittanut nolostuttavia meilejä keskellä yötä hieman liian suurella jakelulla. Vain noin puolelle koko asuinalueeni ihmisistä. Ei ihme, että heräilin paniikissa ties kuinka monta kertaa yöni aikana.

Ei kommentteja: