tiistai 21. huhtikuuta 2009

21.4.2009 Baader-Meinhof

Otsikkohan sen jo kertoo: hain passin.

Mikä hitto siinä on, että passikuvassa näyttää aina siltä kuin olisi Punaisen armeijakunnan (RAF) perustajajäsen ? Jälleen kerran sama juttu kuin kolmessa edellisessäkin passissa ! Järkyttävää. Passintarkastajat rajoilla näkevät varmasti kroonisesti pahoja unia, kun joutuvat katsomaan meidän kunniallisten kansalaisten horrori -passikuvia. Varsinaista Madame Tussaud'n kauhukabinetin ainesta.

"Päätä pystympään, olkaa hyvä. Saa hymyillä. Ei noin leveästi kuitenkaan. Katse suoraan eteenpäin, kiitos. Ja sitten myös sivulta." No, ei sentään tuota viimeistä, mutta hetken tosiaan kuvittelin, että valokuvaaja ripustaa kaulaani numerolaatan ja ottaa sivuprofiilista toisen kuvan.

En tiedä, tarkistetaanko EU:n ulkorajoilla passeja vielä sellaisen järjettömän paksun terroristiluettelon kanssa kuin mitä tehtiin 1980-luvun alkupuolella vanhaan hyvään aikaan. Silloisessa passissani oli kuitenkin niin järkyttävä kuva, ettei siitä hätäinen katsoja pystynyt edes sitä sanomaan, onko kyseessä uros vai naaras saati sitten arvioimaan omistajansa vaarallisuutta. Tai vaarattomuutta.

Siinä sitten passipoliisi rajalla jossain Keski-Euroopassa katsoi vuorotellen InterRailaajan passia, teinin hätääntynyttä naamaa ja terroristikansiota ja yritti tehdä päätöstä, saako matka jatkua vai siirrytäänkö suoraan Kolmannen Asteen Kuulusteluun. Yritä siinä nyt sitten vakuuttaa epäluuloinen terroristinmetsästäjä, että olet täysin viaton nuori, joka vain haluaa jostain käsittämättömästä syystä matkustaa epämukavasti junalla satoja ja tuhansia kilometrejä hiton painava rinkka selässä ja nukkua yöt puistonpenkillä tuulessa ja tuiskussa sanomalehden alla. Ei KUULLOSTA vakuuttavalta. Varsinkin, kun katsoo passikuvaa...

Onneksi nykyiset passit vanhenevat jo viidessä (5) vuodessa, joten JO viiden vuoden kuluttua minulla on TAAS mahdollisuus irrottautua ko. terrroristiryhmästä.

Itseasiassa tarkemmin kun katsoo, niin eihän se Ulrike nyt niin hirveän pahalta... ei hitto, kyllä se aika kamalalta tosiaan näyttää.

Ei kommentteja: