lauantai 25. huhtikuuta 2009

Marmatuslista

Ärsyttäviä, inhottavia, häiritseviä, vituttavia asioita (osa 1, tod.näk.).

1) Likaiset vessat
Jotain niin pöyristyttävää ja kuvottavaa, että tekisi välittömästi mieli paeta paikalta, kun sellaisen näkee.

2) Hattupäiset miehet tai naiset auton ratissa
Jos joku sössii ja säheltää liikenteessä, niin voit olla 99,997 % varma, että se on joko nainen tai hattupäinen mies. Tässä suhteessa en anna mitään armoa sisarille liikenteessä. Hattupäinen mies on melkeinpä vielä onnettomampi tapaus. Hattupäisyys voi miehillä olla myös henkistä laatua.

3) Rasvaiset lakanat
Eli lakanat, jotka on niin likaiset, että ne jo suorastaan haisevat (tai oikeastaan jo pelkästään likaiset lakanat). YÖK. Tässä muuten olisi hyvä vinkki sinkkumiehille viikonlopuksi: jos on toiveita saada naisvieraita yökylään, niin naiseen tekee vaikutuksen, kun pääsee puhtaisiin lakanoihin. Ei tarvitse miettiä, minkä ötökän tai syyhyn sieltä voi saada mukaansa.

4) Huonosti kasvatetut lapset
Lähinnä siis epäkohteliaat kakarat/nuoret. Lapsia on niin monenlaisia ja useammat pirtsakoita, äänekkäitä ja liikkuvaisia, mutta kohteliaisuus on sellainen asia, joka kertoo jotain kodin arvoista. Voi olla ns. sivistyneestäkin kodista, mutta silti täysin moukka ja huonokäytöksinen, riippuen siitä, mitä vanhemmat pitävät tärkeänä.

5) Tupakanhaju/-savu
Tämä uusi tupakkalaki sopii minulle paremmin kuin loistavasti. En kestä tupakansavua pienissäkään määrin. Tai sitten saa kyllä tupakoiva seuralainen olla jotain paljon parempaa, kuin sitä parasta A-ryhmää. Minimivaatimus silloin on De Lux -sarja. Ja sama pätee tupakanhajuun autossa, vaatteissa, hiuksissa, hengityksessä. Vaistomaisesti sellaiseen henkilöön jää se pakollinen hajurako.

6) Löysä kättely
Kättelytapa kertoo paljon ihmisestä. Napakka kättely tekee miellyttävän vaikutuksen, kun taas sellainen löysä antaa mielikuvan selkärangattomasta vässykästä. Ei ole myöskään pahitteeksi, jos samalla, kun kättelee, katsoo toista silmiin.

7) Mumiseva puhetyyli
Se ei kaiketi ole liikaa vaadittu, että sanoo sanottavansa kuuluvalla äänellä ja selkeästi artikuloiden. Ja erityisesti silloin, jos keskustelee puhelimessa. Kaikilla meillä kuuloluut eivät toimi yhtä tehokkaasti, joten on todella turhauttavaa jatkuvasti kysellä, että "anteeksi, kuinka ?". Mieluummin silloin jättää keskustelun kokonaan mumisevan henkilön kanssa väliin. Lisäksi kaikki taustamelu ja hälinä ja kännykän käyttö sotkevat puhetta lisää ja vaikeuttavat entisestään toisen puheen kuulemista.

8) Yli-innokkaat naapurit
Naapurit ovat mukavia. Silloin, kun he ovat mukavia. Naapureiden kanssa on mukava olla hyvissä väleissä ja heitä on mukava tervehtiä, jutellakin heidän kanssaan. Naapurit eivät ole mukavia silloin, kun he kuvittelevat, että naapuruus tarkoittaa samaa kuin ystävyys tai sukulaisuus. Kohtelias ja ystävällinen pitää olla, jotta sopu säilyisi, muttei juurikaan sen enempää. Elleivät molemmat osapuolet sitä halua. Minä en halua. Rajansa kaikella ja se menee siinä marjakuusen takana.

9) Vapaanakulkevat koirat
Kaikki me emme voi olla koiraihmisiä, vaikka joku sitä omaa narunpäässä kulkevaa peräaukkoa rakastaakin yli kaiken niin, että voi sen kanssa 'suukotella' heti koiran suorittaman alapesun jälkeen. (Tästä alustuksesta käynee kaikille selväksi, etten ole koiraihmisiä. En ole eläinihminen ylipäätään.) Mutta mielestäni sellaisia, jotka eivät ole innostuneita koirista muuten kuin muhennoksessa, pitäisi kunnioittaa sen verran, että ne koirat todella pidetään kiinni siinä talutushihnassa. Ja että se hihna pidetään myös niin lyhyellä, etteivät ne koirat pääse tunkemaan sitä uteliasta kuonoaan jokaisen vastaantulijan jalkoväliin.

En heti keksi epämiellyttävämpää tunnetta kuin nähdä lähestyvä vapaanakulkeva koira, jonka isäntää/emäntää ei näy mailla eikä halmeilla. Ja yleensä nämä ovat vielä niitä norsun ja vasikan sekoituksia, jotka painavat kaksi kertaa höyhensarjalaisen omistajansa verran. Eli vaikka olisivatkin hihnassa, niin omistaja olisi kuin voikukanhaituva myrskyssä, jos megapiski päättääkin ottaa omat suuntimat. Todella mieltärauhoittavaa. (En muuten ole koskaan nähnyt pientä nyrkillätapettavaa koiraa vapaana. Aina ne ovat sieltä suurimmasta päästä olleet, jännä juttu... Olisikohan tässä sama ilmiö kuin isojen autojen ratissa istuvilla pieni....lla miehillä...?)

10) Epäsiistit kädet
Ja varsinkin likaiset kynnet ! Naisella kynsien pituus voi vaihdella lyhyestä todella pitkään. Valitettavasti usein myös samassa kädessä. Miellyttävämmän, ja siistimmän, näköistä olisi, jos kynnet pituudeltaan edustaisivat kutakuinkin samaa sarjaa. Ja kun se kynsilakka alkaa rispaantua, niin se on merkki siitä, että silloin on aika tarttua pumpuliin ja lakanpoistoaineeseen.

Miehillä en näe muuta siistiä vaihtoehtoa kuin aivan lyhyet, puhtaat kynnet. Yksinkertaista ja helppoa, mutta silti miehet eivät tätä tajua. Ja tämä ikävä piirre miehessä on ainakin minun kohdallani ns. karsivat tekijä. Kuten epäsiisteys ylipäätään, koski se sitten habitusta tai vaatteita, kenkiä tms.


Olisiko nyt sydämeni tarpeeksi kevyt...? Johan tätä tässä tulikin ihan tarpeeksi sanottua...

5 kommenttia:

Hannelen paratiisi kirjoitti...

1) onko pakko mennä......

2) Hattupäiset nuoret miehet vaarallisimpia.

3) en kokeillut

4) Huonosti kasvatetut aikuiset ja koirat vielä kamalempia.

5) onneksi kielletty....

6) käden rikki puristavat miehet karmeita.

7) silmiin kasoen selvii meille huonokuuloisillekin.

8) Yli-innokkaat naapurit harvinaisia, heistä pitäisi iloita.

9) Koiranomistajat, jotka luulevat että kaikki, pikkulapsetkin, haluavat leikkiä heidän koirien kans, on tyhmiä.

10) likaiset kynnet ovat ajankohtaisia meille puutarhan omistajille nyt.

justiina kirjoitti...

Hei Hannele,

1) joskus ON valitettavasti PAKKO mennä...

2) nuoret miehet ovat vaarallisia liikenteessä kaikki riippumatta siitä onko päähinettä vaiko eikö.

3) viisas teko ! en minäkään.

4) totta, mutta huonosti kasvatetuista lapsista kasvaa niitä huonosti kasvatettuja aikuisia, suorastaan eläimiä.

5) amen.

6) niitä onkin vähemmän kuin näitä löysätassuja.

7) ilman näköpuhelinta pikkasen vaikea toteuttaa...:-) ja usein ne mumisija eivät juuri huuliaan liikuttele, joten ei voi huuliltalukuakaan harjoitella.

8) ei, en voi iloita niistä, joita omistan. valitettavasti.

9) niin, tai ainakin ajattelemattomia.

10) tiedän :-) ja siksi saippua ja kynsiharja ovatkin ahkerassa käytössä.

Aurinkoa ja lämpöä päivääsi !

Neljän lapsen äiti kirjoitti...

4) huonosti kasvatettuista aikuisista kasvaa huonosti kasvatettuja koiria ja joskus lapsiakin, vaikka lapset usein viisaampia.

TV kirjoitti...

Hei Justiina Namuseni,

Jos sallit, niin tarkentaisin kohtaa 9) Vapaanakulkevat koirat.

Virtasta ärsyttää erityisesti se porukka, joka niitä koiria kuljettaa ja se kun ne pukkaa sitä pötkylää kauniille keväisille hangille. Sitten kesän kynnyksellä on taas paskaa kengässä. V*ttu.

Ja sit nämä kaupan kassat, kun ne on koulutettu leikkimään ystävällistä. Pitää katsomaan silmiin ja sanoa että HEI!... V*ttu, haluan vain maksaa kamani enkä mitään pelleilyä. No joo. Onhan se tavallaan OK, mutta kun katsoo niiden ponnisteluita olla ystävällinen, niin tulee mieleen, että forget it. How Much?

Purskahti V

justiina kirjoitti...

Hei TV,

Sinulle on kaikki sallittua, joten voit purskahtaa rauhassa. Kaikki otetaan vastaan hymy huulilla.

Ja yhdyn Sinuun täysin ! Kaupan kassojenkin suhteen.