keskiviikko 11. marraskuuta 2009

11.11.2009 Nimpparionnittelut



Kuka muistaa vielä senkin järjettömän kohkaamisen, mikä tuli tästä Panu-maali -mainoksesta, jossa esiintyi tämä uhkea neitokainen, joka myöhemmin myös Panu-tyttönä tunnettiin ?

Tämä Panu-tyttö, eli Anne-Marie Ellin, oli haastateltavana vuonna 2000 TV1:n Kaken pesulassa. Ohjelmaesittelyssä luki seuraavaa:

"Anne-Marie Ellin mainosti Panu-maaleja avokaulaisessa uimapuvussa vuonna 1994. Kun markkinatuomioistuin kielsi mainoksen, siitä nousi kansallinen kohu.

Markkinatuomioistuin piti Teknos-yhtiön mainosta naista halventavana, koska Ellin oli tuomioistuimen mielestä mukana vain katseenvangitsijana.

Ellin itse piti jupakkaa "jonkun lattarintaisen naisen kostona". Asia kiinnosti mediaa ja kansalaisia siinä määrin, että aiheesta ilmestyi lehdissä jopa kymmenen pääkirjoitusta.

Panu-tytölle itselleen mainoskohu ei kuitenkaan koitunut siunaukseksi. Lukemattomat yritykset saada vakituista työtä valuivat hiekkaan.

Entisellä Panu-tytöllä arveltiin olevan liian vähän uskottavuutta jopa juontajan hommiin."

Eikö olekin hellyyttävää ? Miten viaton Suomi onkaan ollut vielä vuonna 1994. Vain 15 vuotta sitten. Ja mitä meininki onkaan nyt, jos yhtään on lööppeihin uskominen mm. BB:n osalta. Nykyään ei taida esim. juontajaksi edes päästä, ellei ole jossain mediassa vähän vilautellut.

"Lattarintaisen naisen kosto." Huvittavaa ! Tai sitten feministin.

Josta tulikin mieleeni aamuradion Jaajo Linnonmaan lohkaisu eiliseltä.

"Mistä tietää, että E.T. on feministi ? No, kun se on ihan feministin näköinen !"

Ei kommentteja: