maanantai 16. marraskuuta 2009

Kierrokset nousee, kuume ei

Kuume ei nouse, koska otin lääkkeen. Kaksi, saatana soikoon. Nyt loppui särky ja kolotus, se on varma. Koko päivän olen lääkkeettä sinnitellyt, kun joku sanoi sen olevan hyväksi. Alan epäillä, että se joku tietää minun uskovan kaikki, mitä minulle sanotaan ja vedätti vanhaa akkaa kitumaan tämänkin päivän. Hmmm. No, mutta varsinaiseen saarnaan. Oli tässä niin hyvät lämmöt edellisen postauksen jälkeen, että hölmöähän se olisi heittää ne hukkaan. Eli sama marmatus jatkuu. Unohdin näet tosiaan vielä muutaman haukkua.

Tästä sikainfluenssasta. Pakkohan siitä nyt minunkin on jotain sanoa.

Suhtaudun siihen melko välinpitämättömästi. Ehkä jopa liiankin huolettomasti. Ainakin tässä vaiheessa epidemiaa ja varmasti siksi, kun tauti ei ole vielä kovin läheltä liipannut. Mitä nyt joku firmassa oli taudin saanut, mutta ei ihan viereisestä huoneesta kuitenkaan. Onneksi (puuuh...). No, ei. Mielestäni se on tauti muiden joukossa ja siihen pitää suhtautua vakavasti, kuten kuumeisiin ja infektioihin yleensäkin, muttei kuitenkaan hysteerisesti. Mutta entäs se rokote ?

Erehdyin lukemaan muutamaan viestiketjua, joissa 'keskusteltiin' tästä sikainfluenssa-rokotteesta ja sen tarpeellisuudesta/tarpeettomuudesta. Voi, hyvä helvetti, sentään ! Siellä sitä lyötiin rokoteselostuksella päähän yhtäältä ja toisaalta mäiskittiin valtion salaliittoteorilla, jonka tarkoitus on tappaa kaikki epäkurantit ja tarpeettomat kansalaiset. Hallitus on siis päättänyt tämän teorian kannattajien mukaan hieman nopeuttaa luonnollista poistumaa ja jakaa paskaa rokotetta, jotta työttömyysprosenttia saataisiin hilattua vähän alemmaksi sekä toisaalla helpotusta päiväkotien ruuhkajonoihin. Ei, jumalauta, etten paremmin kiroile !

Tietysti se oli ihan omaa tyhmyyttäni mennä lukemaan sitä, mutta jäin jotenkin koukkuun kuin perhonen pyörimään lampun ympärille ja jatkoin vain, vaikka tiesin, ettei se ole hyväksi mielenrauhalleni. Ainoa, mitä en siellä huomannut, tai en ehkä ehtinyt lukea niin pitkälle, oli se, että siellä olisi sotkettu Jumala ja poikakin tähän samaan soppaan mukaan, mutta kaipa senkin koulukunnan edustajat vielä ehtivät tunkea kauhansa samaan kattilaan, kunhan rauhassa odotellaan. Sen jälkeen kyllä eroan kirkosta, se on ihan varma.

Oma asenteeni rokotetta kohtaan on sekin melko neutraali. Olen näet aivan varma siitä, että ennen kuin meikäläisen ikäluokka siellä terveyskeskuksessa käärii hihaa ylös, on tauti jo sairastettu aika päiviä sitten, joten rokotus on turhaa eikä päätöstä rokotuksen ottamisesta tai ottamattajättämisestä tarvitse tehdä. Nyt jos sitä minulle tarjottaisiin, en ehkä sitä ottaisi, koska voisin kuvitella sen vain pahentavan näitä jo olemassa olevia ruton oireita. Tai sitten ei. Mistäs senkään tietää.

Tuntuu, että kokemuksia sekä taudin sairastaneilta että rokotuksen saaneilta ei löydy mistään. Puskaradion kautta kuulee, että joku kummin kaiman saunakaverin sisko on sen sairastanut ja oireet ovat olleet sillä sitä ja sen serkulla tätä. Ja joku oli saanut oireita rokotuksen jälkeen. Oireita mistä ? Rokotteesta vai tästä kausiflunssasta, joka hulluna kaataa ihmisiä oikealle ja vasemmalle ? Tämä on niin epämääräistä kaikki, kun koko epidemia on vasta alkanut, ettei tiedä, ketä 'asiantuntijaa' tässä pitäisi uskoa. Keväällä taidetaan kaikki olla paljon fiksumpia sen suhteen, mutta silloin voi olla myöhäistä rypistellä. Tai sitten ei.

Eli kannattaa tehdä niin, miltä itsestä tuntuu. Eihän sitä rokotetta kehenkään väkisin tungeta. Ja sama kai se sitten kuolleelle on, kuoliko itse tautiin vaiko rokotteeseen. No, EI. Tuo OLI huuli. Oikeasti uskon, että osa sairastaa taudin ja selviää, osa heittää henkensä ja osa ei sairasta ollenkaan. Ihan varmaa kuitenkin on, että perheväkivallan ja autokolareiden aiheuttamia  kuolonuhreja on enemmän tänä ja ensi vuonnakin, kuin possunuhan aiheuttamia.

***

Vitutti muuten vielä yhdessä blogissa teksti leukemiasta. Olen tästä aiheesta ennenkin keuhkonnut, joten säästelen jo muutenkin ylirasitettuja hengitystie-elimiäni enkä nyt siihen aiheeseen takerru, vaikka voisin kyllä riehasta sen kanssa oikein kunnolla. Taidan kuitenkin tällä kertaa jättää sen pösilön rauhaan. Joulukin on tulossa ja silleen.

Ei kommentteja: