tiistai 17. marraskuuta 2009

Ranne irtoaa

Tuntuu siltä, kuin käsi irtoaisi nivelistään, kun ravistelee kuumemittaria alas.

Tänään aamulla tuli radiosta uutisissa, että näistä vanhanaikaisista lasisista eli analogisista kuumemittareista on pulaa. Ovat kuulemma loppuneet joka paikasta. Myös muualla Euroopassa on sama ongelma, kun valmistaja ei jostain syystä ole pysynyt kysynnän mukana. Ymmärrän hyvin, että ovat loppuneet. Minulla sellainen onneksi on.

Onhan tuolla kaapissa digitaalinenkin kainalokuumemittari sekä korvakuumemittarikin, mutta niihin en luota pätkän vertaa. Mittailevat aivan mitä sattuu. Kainaloiden tai korvien välinen lämpötilaero saattaa olla asteen ja ylikin. Että se siitä hienosta tekniikasta. Tuo lasinen on paljon luotettavampi minun mielestäni, sanoo proviisori Minna Rautio ihan mitä vain.

Ainoa huono puoli siinä tosiaan on se, että sitä pitää ravistella niin tarmokkaasti, jotta se 'mittari' palaa alkuasentoon. Näin kun on muutenkin joka lihas kipeänä, ei mielellään harjoittaisi tuotakaan voimainponnistusta, mutta sen teen kuitenkin saadakseni minun mielestäni luotettavimman mittaustuloksen.

Tässä muuten se juttu, jossa aiheesta kerrotaan.

Ei kommentteja: