keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Fiksu pölkkypää

Miehet pitävät naisia yksinkertaisina. Tai ainakin aika monet miehistä.

Siitäkin huolimatta, että jo ihan normiarjessa on voinut huomata, että naiset pystyvät tekemään sataa ja yhtä asiaa yhtä aikaa, kun taas miehet keskittyvät siihen yhteen käsilläolevaan asiaan ja toimittavat sen alusta loppuun ennen kuin voivat ottaa toisen tehtävän.

Nainen voi esim. puhua puhelimessa, tehdä ruokaa ja syöttää lasta samaan aikaan. Ei onnistu mieheltä, on nähty ja koettu. Näitä esimerkkejä voisi keksiä loputtomiin. Reissuunlähtemisen kanssa on sama asia. Nainen miettii 3-5:lle perheenjäsenelle kullekin hänen erityistarpeisiinsa sopivat matkakamppeet ottaen huomioon mahdolliset säätilanvaihtelut ja korvasäryt ja allergiat. Puhumattakaan matkan aiheuttamien ärtymysten torjuntaan tarvittavista välineistä kuten lukemisista, äänilevyistä, askartelutarvikkeista, unileluista ja matkaeväistä. Ja yleensä kaikki tarvittava (ja vähän ylimääräistäkin) on mukana.

Nämä olivat vain käytännön esimerkkejä. Miehet pitävät naisia myös ajattelultaan yksinkertaisina. Kuvittelevat, ettei nainen osaa laskea yhteen tai johtaa loogisia päätelmiä. Mutta kyllä naiset osaavat. He eivät vain kerro, että ovat huomanneet miehen puheissa tai teoissa epäjohdonmukaisuuksia.

Mies voi sanoa naiselle yhtä, mutta jonkun ajan kuluttua tuleekin huomaamattaan paljastaneeksi, ettei asia näin ollutkaan. Tai ehkä mies huomaa lipsahduksensa, mutta ajattelee, ettei nainen sitä kumminkaan tajua. Kyllä tajuaa, ei pelkoa. Asiasta on kuitenkin turha mainita miehelle. Heti silloin. Sen voi säästää 'ässänä hihassa' tulevaisuutta varten. Käyttää sitä sitten tahi ei.

Naisella pitäisi nähtävästi olla tohtorin hattuja hattuhyllyllä useampiakin ennen kuin mies uskoo naisen ymmärtävän jostain muustakin kuin reseptien luvusta ja vessan kuurauksesta, lastenhoidosta ja juoruamisesta. Naiset ovat pehmeitä ja myöntyväisiä pölkkypäitä, jotka on luotu puristeltaviksi ja miehen mieltä ja silmää miellyttämään.

Henk.koht. pidän jotenkin nolona sellaista miestä, joka aliarvioi näin pahasti naisen. Mies pettää itseään kuvitellen, ettei nainen näe, kuule tai huomaa mitään. Mutta elämä on yllätyksiä täynnä eivätkä ne yllätykset aina ole mukavia...

Ei kommentteja: