sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Vinkkejä autokauppaan

Tässä kesän aikana on tullut seurattua erilaisten automerkkien liikennekäyttäytymistä Suomen teillä. Eli minkätyyppiset kuskit pesiytyvät mihinkin automerkkiin ja nyt on aika tehdä yhteenveto havainnoista. Ja seurasin siis pelkästään miesten ajotyyliä. Naiset ajavat yhtä surkeasti automerkistä riippumatta.

Suomen ehdottomasti pienimunaisimmat miehet ajavat Audia. Heidän on pakko saada näyttää, että täältä pesee etenkin silloin, jos ratissa on nainen. Ovat myös häntäkärpäsiä eli roikkuvat perseessä jopa 100 km, mutta eivät vain mene ohi. Ei auta, vaikka edelläajava lisäisi vauhtia tai hidastaisi, Audi on aina ihan vitun liian lähellä takapuskuria.

Volvo -kuskeja ja Skoda -kuskeja on vaikea erottaa toisistaan, paitsi ehkä rautakangella. Samanlainen vittumainen ajotyyli molemmilla. Volvo-miehillä on taatusti ja tunnetusti pieni muna, mutta Skoda-kuskeja vaivaa selvästikin heikko itsetunto, kun 'joutuvat' viimeisellä (?) idän ihmeellä ajelemaan, kun muut posottavat länsiautoilla. Skoda -kuskit perustelevat valintaansa sillä, että on tyhmää maksaa auton merkistä, kun saman saa halvemmallakin. Tällä he lohduttelevat myös itseään, sillä kateus naapuria kohtaa kalvaa kuitenkin.

Volvo -kuskit ovat keski-ikäisiä miesreppanoita, joilla vararengas pullistelee vyönsoljen päällä ja sisäkumi paistaa kilsan säteelle, joten kun eivät muuta saa polkea, niin polkevat sitten autonsa kaasupoljinta. Yrittävät kompensoida autonsa hinnalla sitä, mikä senteissä puuttuu. Lisäksi Volvo -kuskit ovat kaikki jonkin sortin invaliideja, kun kuvittelevat voivansa parkkeerata autonsa mihin hyvänsä ja miten päin tahansa. Ja sen lisäksi, että Volvo -kuskien pitää yrittää näyttää kaikille muille automerkeille autonsa tehoja, heidän pitää yrittää nokitella myös toisiaan. Jos moottoritiellä kisaa kaksi autoa ihan perkeleellisessä aamuruuhkassa talven ensimmäisen pakkasyön jälkeen, niin voit lyödä viimeisen roposi vetoa, että siellä kaksi Volvo -kuskia kalistelee olemattomia sarviaan.

MB -kuskeista ei kannata edes puhua. Kaikkihan sen tietävät, että he ovat Miehiä, joilla on housuissaan Billu.

Vanhoilla japanilaisilla autoilla ajelee nuorta amis-viiksistä porukkaa, joka huudattaa ruosteen raiskaamaa rakkinettaan autovanhuksen äärirajoilla. Uusimmilla malleilla ajelee perheenisiä, joilla on tila-auto ahdettu kattoa myöten täyteen lastenvaunuja, vaippakasseja ja uimaleluja. He ajavat tasan ja tarkkaan rajoitusten mukaan, vaikka henki menisi.

VW -kuskeilla kihahtaa joskus keltainen neste kuuppaan ja he alkavat käyttäytyä kuin Volvo- ja Skoda-kuskit, mutta se on VW -kuskeilla sentään poikkeus eikä sääntö.

Kaipa siellä ruuhkan seassa muitankin merkkejä vilahtelee sekä moottoripyöriä, mutta he ajavat yleisesti ottaen rauhallisesti ja eleettömästi, mutta kuitenkin ripeästi ja joustavasti. Eli heitä ei juurikaan huomaa. Motoristit luonnollisestikin välttävät riskiä joutua konfliktiin isomman eläimen kanssa.

Tätä listaa saa vapaasti täydentää se, ken sen tarpeelliseksi näkee. Ja saa tietysti esittää vastalauseenkin. Jos kuka uskaltaa ;-)

Ei kommentteja: