perjantai 28. elokuuta 2009

Ihanne ukko

Mikä ratkaisee ihannekumppanin ?

Kokonaisuus. Vain hullu määrittelee tänä mahdottomina aikoina ihannekumppanin tiukkoihin rajoihin. Karsiva tekijä ei esimerkiksi voi olla silmien väri. Tai tietysti voi olla, mutta siinä saattaa mennä onnensa ohi katsoessaan vääränvärisiin silmiin. Mutta vaikka loppupeleissä se kokonaispaketti on se tärkein, ensivaikutelma saa kiinnostuksen heräämään ja se perustuu puhtaasti ulkonäöllisiin seikkoihin. Valitettavasti.

Nettitutustuminen on sitten aivan eri asia. Siinä lähes aina viehättäydytään (uusiosana :-) ensin luonteeseen, jonka jälkeen ulkonäkö alkaa olla sivuseikka. Tai ainakaan sen painoarvo ei ole enää niin suuri. Mutta se on sitten toinen postaus.

Mikä sitten silmää tädin viehättää ? Yleinen olemus. Siisteys. Käytös. Siitä on hyvä lähteä. Sen jälkeen sosiaalisuus, keskustelutaito, sanaton viestintä, elekieli. Huumorintaju. Nämä ovat niitä, joihin voi ihminen itse vaikuttaa ainakin jonkin verran. Sitten se muu.

Jännä juttu, että niin se tutka vain ensimmäiseksi hakeutuu aina niihin ulkonäöltään samanlaisiin miehiin. Aina ja joka paikassa. Tietty pituus. Vartalon malli. Hiusten väri ja malli. Silmien väri. Hampaat. Kasvonpiirteet. Jopa liikkumistapa. Se on valitettavaa ja surullistakin niiden karsittujen kannalta, koska heidän pitää niin halutessaan tehdä enemmän työtä sen eteen, jos haluavat saada minut kiinnittämään huomiota itseensä. Heidän täytyy todistaa olevansa persoonina jotain enemmän, luonteeltaan poikkeuksellisen hurmaavia. Tutustumisen arvoisia. Ja sama haaste tietysti myös minulla.

Ei ole helppoa markkinoilla tänä päivänä.

Onko muuten parempi tulla syrjäytetyksi toisen tähden vai siksi, että oma luonne ei miellytä ?

Ei kommentteja: